Свинина з кунжутом у пряному маринаді

Дуже гідна святкова страва, яка заслуговує на увагу. Ароматне пряне м'ясо, приготоване за цим рецептом виходить соковитим і дивовижно смачним! Так, і ще - від мене в подарунок класний гарнір з пікантної картоплі, всього за 10 хвилин!

Інгредієнти для «Свинина з кунжутом у пряному маринаді»:

  • Свинина (філе) - 650 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Сметана (25%) - 4 ст. л.
  • Коріандр (зірна) - 1 ч. л.
  • Тмін (зірна) - 1 ч. л.
  • Паприка солодка - 1 ч. л.
  • Каррі - 1 ч. л.
  • Базилік - 1 ч. л.
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Часник - 3 зуб.
  • Зелень (петрушка і кріп) - 1 пуч.
  • Уксус (бальзамічний) - 1 ч. л.
  • Мед - 1 ст. л.
  • Кунжут - 3 ст. л.
  • Сіль (з гіркою (або до смаку)) - 1 ч. л.
  • Перець чорний - за смаком
  • Борошно пшеничне/Борошно - 4 ст. л.
  • Олія рослинна (для смаження) - 4 ст. л.

Час приготування: 120 хвилин

Кількість порцій: 8

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
3584.3 ккал

белкі150.2
р

жири259.6
р

вуглеводи168.8
р

Порції

     

ккал
448 ккал

белки
18.8 р

жири32.5
р

вуглеводи21.1
г

100 г страви

     

ккал
280 ккал

белки
11.7 р

жири20.3
р

вуглеводи13.2
г

 

Рецепт «Свинина з кунжутом у пряному маринаді»:

Для приготування цієї страви краще взяти філе від свинячої лопатки. І так - свинину нарізати на невеликі тонкі пластини і відбити молотком або пробити тендерайзером.

У чашу кухонного комбайна встановити ніж для подрібнення. Викласти в чашу наступні продукти - сметану, яйце, соєвий соус, коріандр, паприку солодку, каррі, тмін, оцет бальзамічний або сік лимона, мед, базилік, сіль і чорний перець. Подрібнити.

Додати часник і зелень, знову включити комбайн і подрібнити.
Мій улюблений помічник кухонний комбайн GALAXY GL2300 впорався зі своїм завданням за 10 секунд
!

Кожен ломтик м'яса обмакувати в маринад і викладати в іншу ємність. Потім залити рештою маринадом, щоб він покривав повністю м'ясо. Накрити чашу з м'ясом харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 1,5-2 години.

Далі, кожен шматочок м'яса обваляти в кунжуті і скласти стопкою.

Потім обваляти в борошні з обох сторін.

І обсмажити на олії до золотистої корочки. Вогонь повинен бути не дуже сильний, щоб м'ясо встигло просмажитися.

Аромат у домі просто божественний!

Від такої смачноти неможливо відірватися! М'ясо вийшло соковите, ніжне і шалено смачне,
можна подавати з будь-яким улюбленим гарніром або просто з зеленню і соусом.

А якщо у вас немає часу заморочуватися з гарніром, то раджу скористатися цією паличкою виручалочкою: почистити 3-4 великі картоплини, порізати на 8 частин, викласти в глибоку чашу для мікрохвильової печі, додати залишився пряний соус від маринування м'яса, перемішати. Якщо треба, то до смаку злегка посолити, накрити чашу кришкою і поставити в мікрохвильовку на 10 хвилин на повну потужність. Потужність моєї мікрохвильовки 800 Вт.Швидкий
і дуже смачний гарнір готовий!

Накривайте стіл і пригощайте гостей!

Для приготування пряного маринада я скористалася допомогою вірного друга! Мій кухонний комбайн GALAXY GL2300 впорався з поставленим завданням всього за кілька секунд! Насадку я використовувала - ніж для подрібнення.













З наступаючим Новим роком! БУДЬТЕ ЗДОРОВІ І ЩАСЛИВІ
!