Дуже гідна святкова страва, яка заслуговує на увагу. Ароматне пряне м'ясо, приготоване за цим рецептом виходить соковитим і дивовижно смачним! Так, і ще - від мене в подарунок класний гарнір з пікантної картоплі, всього за 10 хвилин!
Інгредієнти для «Свинина з кунжутом у пряному маринаді»:
- Свинина (філе) - 650 г
- Яйце куряче - 1 шт
- Сметана (25%) - 4 ст. л.
- Коріандр (зірна) - 1 ч. л.
- Тмін (зірна) - 1 ч. л.
- Паприка солодка - 1 ч. л.
- Каррі - 1 ч. л.
- Базилік - 1 ч. л.
- Соєвий соус - 2 ст. л.
- Часник - 3 зуб.
- Зелень (петрушка і кріп) - 1 пуч.
- Уксус (бальзамічний) - 1 ч. л.
- Мед - 1 ст. л.
- Кунжут - 3 ст. л.
- Сіль (з гіркою (або до смаку)) - 1 ч. л.
- Перець чорний - за смаком
- Борошно пшеничне/Борошно - 4 ст. л.
- Олія рослинна (для смаження) - 4 ст. л.
Час приготування: 120 хвилин
Кількість порцій: 8
Харчова та енергетична цінність:
Рецепт «Свинина з кунжутом у пряному маринаді»:
Для приготування цієї страви краще взяти філе від свинячої лопатки. І так - свинину нарізати на невеликі тонкі пластини і відбити молотком або пробити тендерайзером.
У чашу кухонного комбайна встановити ніж для подрібнення. Викласти в чашу наступні продукти - сметану, яйце, соєвий соус, коріандр, паприку солодку, каррі, тмін, оцет бальзамічний або сік лимона, мед, базилік, сіль і чорний перець. Подрібнити.
Додати часник і зелень, знову включити комбайн і подрібнити.
Мій улюблений помічник кухонний комбайн GALAXY GL2300 впорався зі своїм завданням за 10 секунд
!
Кожен ломтик м'яса обмакувати в маринад і викладати в іншу ємність. Потім залити рештою маринадом, щоб він покривав повністю м'ясо. Накрити чашу з м'ясом харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 1,5-2 години.
Далі, кожен шматочок м'яса обваляти в кунжуті і скласти стопкою.
Потім обваляти в борошні з обох сторін.
І обсмажити на олії до золотистої корочки. Вогонь повинен бути не дуже сильний, щоб м'ясо встигло просмажитися.
Аромат у домі просто божественний!
Від такої смачноти неможливо відірватися! М'ясо вийшло соковите, ніжне і шалено смачне,
можна подавати з будь-яким улюбленим гарніром або просто з зеленню і соусом.
А якщо у вас немає часу заморочуватися з гарніром, то раджу скористатися цією паличкою виручалочкою: почистити 3-4 великі картоплини, порізати на 8 частин, викласти в глибоку чашу для мікрохвильової печі, додати залишився пряний соус від маринування м'яса, перемішати. Якщо треба, то до смаку злегка посолити, накрити чашу кришкою і поставити в мікрохвильовку на 10 хвилин на повну потужність. Потужність моєї мікрохвильовки 800 Вт.Швидкий
і дуже смачний гарнір готовий!
Накривайте стіл і пригощайте гостей!
Для приготування пряного маринада я скористалася допомогою вірного друга! Мій кухонний комбайн GALAXY GL2300 впорався з поставленим завданням всього за кілька секунд! Насадку я використовувала - ніж для подрібнення.
З наступаючим Новим роком! БУДЬТЕ ЗДОРОВІ І ЩАСЛИВІ
!