Теплий салат з білої квасолі

Складний у виконанні, але його складові можна взяти за ідею для інших страв або як окремі, самостійні.

Інгредієнти для «Теплий салат з білої квасолі»:

Перший і третій шар.

  • Квасоля (250-300 грам вареної білої квасолі.)
  • Укроп (20 грам.)
  • Цибуля зелена (20 грам.)

Другий шар.

  • Яблуко (Одно, сорт лігол.)
  • Помідор (150-200 грам.)
  • Кінза (5 грам.)
  • Сіль
  • Олія оливкова (1 чайна ложка.)

Четвертий шар.

  • Селер кореневий (100 грам.)
  • Морква (одна маленька)
  • Цукор
  • Олія оливкова (1 столова ложка.)
  • Помідор (50 грам.)
  • Укроп
  • Сіль

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 2

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
0 ккал

белкі0
г

жири0
г

вуглеводи0
г

100 г страви

     

ккал
0 ккал

белкі0
г

жири0
г

вуглеводи0
г

 

Рецепт «Теплий салат з білої квасолі»:

Наші інгредієнти. Зелень дрібно рубаємо. Овочі та яблуко нарізаємо дрібним кубиком, приблизно 5-6 мм. Квасоля - варім у підсоленій воді до готовності. На фото вже в готовому вигляді.

Поки варім квасоля, займаємося приготуванням четвертого шару. Спочатку викладаємо на сковороду селеру, моркву і трохи оливкової олії пасеруємо 7-10 хвилин, додаємо часник, томати, кріп, чорний перець дроблений. Сіль і цукор до смаку. Томім 3-5 хвилин постійно перешкоджаючи.

Тепер займемося другим шаром. На сковороді помідори перетворюємо в томатній пюре, кладемо туди яблуко і кінзу, підсалюємо. 3-5 хвилин томимо, не допускаємо порушення форми нарізки, як і для другого шару. Варену квасолю змішуємо з кропом і цибулею, блендером перетворюємо на пюре. У нас вийшли три частини нашої страви.

Використовуючи кулінарні кільця, викладаємо шарами: пюре, яблуко, пюре, селер. Підсумок на фото.

Можна і так.

Готував дружині на 8 березня і з урахуванням конкурсу. При приготуванні пюре додавайте окріп, допускається трохи олії, для потрібної консистенції. Зважайте, що перебір масла позначиться зовні, потече на страві. Шари повинні бути однакової товщини 10-15 мм., а не як у мене. Під час приготування овочів кришку не використовуємо, частіше перемішуємо, не допускаємо підгорання. Шкода в рецепті не передати смак, який повинен бути.