Складний у виконанні, але його складові можна взяти за ідею для інших страв або як окремі, самостійні.
Інгредієнти для «Теплий салат з білої квасолі»:
Перший і третій шар.
- Квасоля (250-300 грам вареної білої квасолі.)
- Укроп (20 грам.)
- Цибуля зелена (20 грам.)
Другий шар.
- Яблуко (Одно, сорт лігол.)
- Помідор (150-200 грам.)
- Кінза (5 грам.)
- Сіль
- Олія оливкова (1 чайна ложка.)
Четвертий шар.
- Селер кореневий (100 грам.)
- Морква (одна маленька)
- Цукор
- Олія оливкова (1 столова ложка.)
- Помідор (50 грам.)
- Укроп
- Сіль
Час приготування: 90 хвилин
Кількість порцій: 2
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі0 |
жири0 |
вуглеводи0 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі0 |
жири0 |
вуглеводи0 |
Рецепт «Теплий салат з білої квасолі»:
Наші інгредієнти. Зелень дрібно рубаємо. Овочі та яблуко нарізаємо дрібним кубиком, приблизно 5-6 мм. Квасоля - варім у підсоленій воді до готовності. На фото вже в готовому вигляді.
Поки варім квасоля, займаємося приготуванням четвертого шару. Спочатку викладаємо на сковороду селеру, моркву і трохи оливкової олії пасеруємо 7-10 хвилин, додаємо часник, томати, кріп, чорний перець дроблений. Сіль і цукор до смаку. Томім 3-5 хвилин постійно перешкоджаючи.
Тепер займемося другим шаром. На сковороді помідори перетворюємо в томатній пюре, кладемо туди яблуко і кінзу, підсалюємо. 3-5 хвилин томимо, не допускаємо порушення форми нарізки, як і для другого шару. Варену квасолю змішуємо з кропом і цибулею, блендером перетворюємо на пюре. У нас вийшли три частини нашої страви.
Використовуючи кулінарні кільця, викладаємо шарами: пюре, яблуко, пюре, селер. Підсумок на фото.
Можна і так.
Готував дружині на 8 березня і з урахуванням конкурсу. При приготуванні пюре додавайте окріп, допускається трохи олії, для потрібної консистенції. Зважайте, що перебір масла позначиться зовні, потече на страві. Шари повинні бути однакової товщини 10-15 мм., а не як у мене. Під час приготування овочів кришку не використовуємо, частіше перемішуємо, не допускаємо підгорання. Шкода в рецепті не передати смак, який повинен бути.