Дуже люблю тістечко «Картопля» саме з сухарів. Подобається мені поєднання несолодких сухарів і солодкого сиропу. Але сухарі треба подрібнити в м'ясорубці - що довго, або збирати-вмикати комбайн - що шумно (а тим більше, якщо діти сплять). Ось знайшла для себе оптимальний варіант приготування улюбленого тістечка. Швидко і просто! Знаю-знаю, рецептів тістечка «Картоплі» вистачає на сайті. Але такого, як роблю, я не знайшла. Хочу запропонувати свій варіант. Кому цікаво - заходьте, пригощу! Виходить, до речі, 30-35 тістечок!
Інгредієнти для «Тістечко» Швидка картопля «»:
- Сухарі панувальні/Паніка (1 пачка) - 400 г
- Молоко - 0.5 л
- Масло вершкове - 100 г
- Цукор (або 1 склянка) - 0.5 стак.
- Какао-порошок - 3 ст. л.
- Горіхи (за бажанням)
- Стружка кокосова (за бажанням - для обсипки)
Кількість порцій: 30
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі74.4 |
жири105.1 |
вуглеводи456.1 |
Порції |
|||
ккал |
белкі2.5 |
жири3.5 |
вуглеводи15.2 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі6.2 |
жири8.8 |
вуглеводи38 |
Рецепт «Тістечко» Швидка картопля «»:
Спочатку варимо сироп.
У каструлі на повільному вогні розтоплюємо вершкове масло, додаємо цукор (0.5 - 1 склянку - за смаком), какао, молоко. Трохи варимо до повного розчинення всіх інгредієнтів.
Виходить шоколадний сироп.
Можна додати ванілін, ложечку рома або лікера. Але я роблю для дітей і алкоголь, природно, не додаю.
Беремо панувальні сухарі - ось така у мене пачка 400 гр.
Засинаємо в шоколадний сироп сухарі.
Додаємо горіхи (грецькі, арахіс, мигдаль або суміш).
Але це за бажанням. Хтось любить додавати родзинок і горіхи, хтось взагалі без них робить) .
Хорошо розмішуємо (маса досить густа) і залишаємо її трохи охолонути, а інгредієнтам «подружитися»)))
Коли маса трохи тепла, ліпимо тістечка звичної нам форми - у мене кульки.
Форма тістечка на ваш смак - кульки, батончики, конуси і т. д. Маса
ліпиться дуже добре. Візуально маса може здатися рихловатою, але руками притискаємо і ліпимо
!
З цієї кількості у мене виходить 30-35 штук не дуже великого розміру.
Ставимо в холодильник на 1-2 години і насолоджуємося смаком
!
Фото в розрізі - горішки подрібнювала кавомолкою, тому вони дуже дрібні)
Всім спасибі за увагу!!!