Тістечко «Швидка картопля»

Дуже люблю тістечко «Картопля» саме з сухарів. Подобається мені поєднання несолодких сухарів і солодкого сиропу. Але сухарі треба подрібнити в м'ясорубці - що довго, або збирати-вмикати комбайн - що шумно (а тим більше, якщо діти сплять). Ось знайшла для себе оптимальний варіант приготування улюбленого тістечка. Швидко і просто! Знаю-знаю, рецептів тістечка «Картоплі» вистачає на сайті. Але такого, як роблю, я не знайшла. Хочу запропонувати свій варіант. Кому цікаво - заходьте, пригощу! Виходить, до речі, 30-35 тістечок!

Інгредієнти для «Тістечко» Швидка картопля «»:

  • Сухарі панувальні/Паніка (1 пачка) - 400 г
  • Молоко - 0.5 л
  • Масло вершкове - 100 г
  • Цукор (або 1 склянка) - 0.5 стак.
  • Какао-порошок - 3 ст. л.
  • Горіхи (за бажанням)
  • Стружка кокосова (за бажанням - для обсипки)

Кількість порцій: 30


Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2985.6 ккал

белкі74.4
р

жири105.1
р

вуглеводи456.1
г

Порції

     

ккал
99.5 ккал

белкі2.5
р


жири3.5
р

вуглеводи15.2
г

100 г страви

     

ккал
248.8 ккал

белкі6.2
р

жири8.8
р

вуглеводи38
г

 


Рецепт «Тістечко» Швидка картопля «»:

Спочатку варимо сироп.
У каструлі на повільному вогні розтоплюємо вершкове масло, додаємо цукор (0.5 - 1 склянку - за смаком), какао, молоко. Трохи варимо до повного розчинення всіх інгредієнтів.
Виходить шоколадний сироп.
Можна додати ванілін, ложечку рома або лікера. Але я роблю для дітей і алкоголь, природно, не додаю.

Беремо панувальні сухарі - ось така у мене пачка 400 гр.

Засинаємо в шоколадний сироп сухарі.
Додаємо горіхи (грецькі, арахіс, мигдаль або суміш).
Але це за бажанням. Хтось любить додавати родзинок і горіхи, хтось взагалі без них робить) .
Хорошо розмішуємо (маса досить густа) і залишаємо її трохи охолонути, а інгредієнтам «подружитися»)))

Коли маса трохи тепла, ліпимо тістечка звичної нам форми - у мене кульки.
Форма тістечка на ваш смак - кульки, батончики, конуси і т. д. Маса
ліпиться дуже добре. Візуально маса може здатися рихловатою, але руками притискаємо і ліпимо
!

З цієї кількості у мене виходить 30-35 штук не дуже великого розміру.
Ставимо в холодильник на 1-2 години і насолоджуємося смаком

!


Фото в розрізі - горішки подрібнювала кавомолкою, тому вони дуже дрібні)

Всім спасибі за увагу!!!

 

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND