Творожний пиріг з яблуками

Це найулюбленіший мій пиріг. Дуже смачний і корисний. Готується швидко і просто. За вагою виходить більше 1500 грн. Краще використовувати домашній сир. Тоді менше борошна буде потрібно. Він смачний як і гарячий, так і холодний. На вигляд може не дуже гарний. Але в роті просто тане.

Інгредієнти для «Творожній пиріг з яблуками»:

  • Борошно пшеничне/Борошно (борошна потрібно стільки, щоб тісто було м'яким, якщо домашній сир, то менше, якщо рідкий то більше) - 400 г
  • Яйце куряче - 4 шт
  • Цукор - 200 г
  • Сир (можна і 500 грн. Краще домашній сир, тоді смачніше пиріг) - 600 г
  • Сода - 1 ч. л.
  • Маргарін - 125 р
  • Яблуко (яблука краще солодкі, тоді менше цукру потрібно буде) - 4 шт
  • Кориця (за смаком, можна і без неї якщо хто не любить, але з корицею краще) - 1 ч. л.
  • Ванілін - 1 упак.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 10

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
4123.8 ккал

белкі175.7
р

жири120.6
р

вуглеводи583.1
г

Порції

     

ккал
412.4 ккал

белкі17.6
р

жири12.1
г

вуглеводи58.3
г

100 г страви

     

ккал
187.4 ккал

белкі8
г

жири5.5
р

вуглеводи26.5
г

 

Рецепт «Творожний пиріг з яблуками»:

Збити яйця з цукром і маргарином. Додати ванілін і соду або розпушувач. Додати сир, добре розмішати. Муку підсипати розмішуючи, що б тісто було м'яким,
тісто викласти на стіл, розділити на 2 частини. Розкатати в пласт. На одну частину викласти яблука, нарізані дольками, посипати цукром і корицею, другою частиною накрити. Зверху пиріг змастити яйцем з цукромі
посипати корицею. Випікати до готовності. Я випікаю 40 хв.