Це найулюбленіший мій пиріг. Дуже смачний і корисний. Готується швидко і просто. За вагою виходить більше 1500 грн. Краще використовувати домашній сир. Тоді менше борошна буде потрібно. Він смачний як і гарячий, так і холодний. На вигляд може не дуже гарний. Але в роті просто тане.
Інгредієнти для «Творожній пиріг з яблуками»:
- Борошно пшеничне/Борошно (борошна потрібно стільки, щоб тісто було м'яким, якщо домашній сир, то менше, якщо рідкий то більше) - 400 г
- Яйце куряче - 4 шт
- Цукор - 200 г
- Сир (можна і 500 грн. Краще домашній сир, тоді смачніше пиріг) - 600 г
- Сода - 1 ч. л.
- Маргарін - 125 р
- Яблуко (яблука краще солодкі, тоді менше цукру потрібно буде) - 4 шт
- Кориця (за смаком, можна і без неї якщо хто не любить, але з корицею краще) - 1 ч. л.
- Ванілін - 1 упак.
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 10
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі175.7 |
жири120.6 |
вуглеводи583.1 |
Порції |
|||
ккал |
белкі17.6 |
жири12.1 |
вуглеводи58.3 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі8 |
жири5.5 |
вуглеводи26.5 |
Рецепт «Творожний пиріг з яблуками»:
Збити яйця з цукром і маргарином. Додати ванілін і соду або розпушувач. Додати сир, добре розмішати. Муку підсипати розмішуючи, що б тісто було м'яким,
тісто викласти на стіл, розділити на 2 частини. Розкатати в пласт. На одну частину викласти яблука, нарізані дольками, посипати цукром і корицею, другою частиною накрити. Зверху пиріг змастити яйцем з цукромі
посипати корицею. Випікати до готовності. Я випікаю 40 хв.