Улюблене рагу з баклажанів

А чому б не спробувати

Інгредієнти для «Улюблене рагу з баклажанів»:

  • Баклажан - 2 шт
  • Перець болгарський - 2 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква (солодка) - 1 шт
  • Яблуко (антонівка, або будь-які кисло-солодкі) - 4 шт
  • Помідор - 6 шт
  • Спеції (сіль, перець, цукор - за смаком)
  • Уксус (бальзамічний) - 1 ст. л.
  • Соєвий соус - 1 ст. л.
  • Олія соняшникова
  • Зелень (суха)

Час приготування: 50 хвилин

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
721.2 ккал

белкі15.9
р

жири4.7
р

вуглеводи450.1
г

100 г страви

     

ккал
30.8 ккал

белки
0.7 р

жири0.2
р

вуглеводи19.2
г

 

Рецепт «Улюблене рагу з баклажанів»:

Очистити цибулю, моркву, яблука. Всі овочі нарізати невеликими кубиками. На олії спочатку обсмажити цибулю з морквиною. Потім додати баклажани, солодкий перець і яблука. Щедро посипати сухою зеленню. Паралельно в каструлю покласти помідори, залити їх окропом і варити, поки шкіряка не лопне. Помідори разом з відваром протерти через сито. Отримане пюре влити до овочів. Зменшити вогонь і гасити, завадячи, хвилин 30. Хвилин за 10 до закінчення додати по 1 ст. л оцет-бальзаміко і соєвий соус. Спробувати на предмет солі. Обережно підсолити, приправити також перцем до смаку і трохи цукром. Подавати в холодному вигляді.