Витоки з фаршу

Стожки з фаршу - дуже смачна і ситна страва, вони чудово підійдуть як для сімейної вечері, так і для святкового столу. В основному сторінки готують з м'ясного фаршу, який отримують з м'ясорубки, але мені більше подобається варіант з фаршем з рубаного м'яса, так виходить набагато соковитіше.

Інгредієнти для «Стожки з фаршу»:

Курячий фарш

  • Філе куряче - 650 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Борошно пшеничне/Борошно - 2 ст. л.
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Сіль - до смаку
  • Перець чорний - за смаком

Овочева начинка

  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Гриби (я використовувала вешенки, можна шампіньйони) - 180 г
  • Сіль - до смаку
  • Перець чорний - за смаком
  • Помідор - 4 шт

Сирний соус для «шапочки»

  • Сметана - 150 г
  • Сир твердий - 80 г
  • Сирок плавлений - 80 г
  • Зелень (кріп, петрушка)
  • Сіль (якщо сир не достатньо солоний, можна додати сіль) - до смаку

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 11

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1960.9 ккал

белки
217.9 р

жири72.5
р

вуглеводи99.8
р

Порції

     

ккал
178.3 ккал

белкі19.8
р

жири6.6
р

вуглеводи9.1
г

100 г страви

     

ккал
96.6 ккал

белкі10.7
р

жири3.6
р

вуглеводи4.9
р

Рецепт «Стожки з фаршу»:

1. Нарізаємо куряче філе на кубики (простіше працювати з трохи подмороженим м'ясом). Додаємо яйця, борошно, соєвий соус, сіль і перець, все ретельно перемішуємо і залишаємо маринуватися на 40 хвилин.2

. Бланшуємо помідори. Для цього на помідорах робимо надріз у вигляді хрестика і заливаємо їх окропом. Залишаємо на 5 хвилин. Далі зливаємо воду і знімаємо шкурку.

3. Овочі (цибуля та гриби) для начинки обсмажуємо, додаємо сіль та перець по смаку

. З м'ясного фаршу формуємо оладки і обсмажуємо на розпеченій сковороді з одного боку. Викладаємо оладки на противінь, зверху кладемо помідори і овочеву начинку. Прибираємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.5

. У цей час робимо сирний соус для "шапочки" ". Для цього змішуємо сметану, зелень, сир твердий, сир плавлений, якщо сир не надто солоний, можна підсолити соус.

6. Дістаємо стожки з духовки, зверху кладемо сирний соус і знову прибираємо в духовку на 10 хвилин при температурі 150 градусів.



Приємного апетиту!