Стожки з фаршу - дуже смачна і ситна страва, вони чудово підійдуть як для сімейної вечері, так і для святкового столу. В основному сторінки готують з м'ясного фаршу, який отримують з м'ясорубки, але мені більше подобається варіант з фаршем з рубаного м'яса, так виходить набагато соковитіше.
Інгредієнти для «Стожки з фаршу»:
Курячий фарш
- Філе куряче - 650 г
- Яйце куряче - 2 шт
- Борошно пшеничне/Борошно - 2 ст. л.
- Соєвий соус - 2 ст. л.
- Сіль - до смаку
- Перець чорний - за смаком
Овочева начинка
- Цибуля ріпчаста - 2 шт
- Гриби (я використовувала вешенки, можна шампіньйони) - 180 г
- Сіль - до смаку
- Перець чорний - за смаком
- Помідор - 4 шт
Сирний соус для «шапочки»
- Сметана - 150 г
- Сир твердий - 80 г
- Сирок плавлений - 80 г
- Зелень (кріп, петрушка)
- Сіль (якщо сир не достатньо солоний, можна додати сіль) - до смаку
Час приготування: 90 хвилин
Кількість порцій: 11
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белки |
жири72.5 |
вуглеводи99.8 |
Порції |
|||
ккал |
белкі19.8 |
жири6.6 |
вуглеводи9.1 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі10.7 |
жири3.6 |
вуглеводи4.9 |
Рецепт «Стожки з фаршу»:
1. Нарізаємо куряче філе на кубики (простіше працювати з трохи подмороженим м'ясом). Додаємо яйця, борошно, соєвий соус, сіль і перець, все ретельно перемішуємо і залишаємо маринуватися на 40 хвилин.2
. Бланшуємо помідори. Для цього на помідорах робимо надріз у вигляді хрестика і заливаємо їх окропом. Залишаємо на 5 хвилин. Далі зливаємо воду і знімаємо шкурку.
3. Овочі (цибуля та гриби) для начинки обсмажуємо, додаємо сіль та перець по смаку
. З м'ясного фаршу формуємо оладки і обсмажуємо на розпеченій сковороді з одного боку. Викладаємо оладки на противінь, зверху кладемо помідори і овочеву начинку. Прибираємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.5
. У цей час робимо сирний соус для "шапочки" ". Для цього змішуємо сметану, зелень, сир твердий, сир плавлений, якщо сир не надто солоний, можна підсолити соус.
6. Дістаємо стожки з духовки, зверху кладемо сирний соус і знову прибираємо в духовку на 10 хвилин при температурі 150 градусів.
Приємного апетиту!