Ось пригостили мене лісовими дарами - грибочки приголомшливі, а називаються - рядівка фіолетова, в народі ж іменуються просто синюшками. Вже таке це ароматне лісове диво! І тому я не роздумуючи вирішила приготувати всіма улюблену в нашій родині закуску. Аромате... словами описати не можна. Спробуйте! До того ж, думаю, що таку закусочку можна спорудити і з іншими лісовими видами грибочків.
Інгредієнти для «Закуска з лісових грибів»:
- Гриби (лісові) - 2 кг
- Цибуля ріпчаста (великі) - 2 шт
- Майонез - 2 ст. л.
- Сіль (за смаком) - 2 трісок.
- Перець чорний (за смаком) - 0,5 г
- Олія рослинна (для смаження) - 200 мл
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 7
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі66.2 |
жири193.9 |
вуглеводи48.3 |
Порції |
|||
ккал |
белкі9.5 |
жири27.7 |
вуглеводи6.9 |
100 г страви |
|||
ккал |
белки |
жири8.3 |
вуглеводи2.1 |
Рецепт «Закуска з лісових грибів»:
1. Грибочки ретельно промити, відварити 20 хвилин, порізати не дрібно.2
. На маслі спасерувати до м'якості і прозорості дрібно різаний лучок.
3. Додати до нього порізані грибочки і смажити до випарювання грибного сока.
4. Потім посолити, поперчити і смажити ще хвилинки 3.
5. Після чого додати майонез (за бажанням можна замінити на сметанку), потомити хвилин 5 і запашну страву готове!