Закуска з лісових грибів

Ось пригостили мене лісовими дарами - грибочки приголомшливі, а називаються - рядівка фіолетова, в народі ж іменуються просто синюшками. Вже таке це ароматне лісове диво! І тому я не роздумуючи вирішила приготувати всіма улюблену в нашій родині закуску. Аромате... словами описати не можна. Спробуйте! До того ж, думаю, що таку закусочку можна спорудити і з іншими лісовими видами грибочків.

Інгредієнти для «Закуска з лісових грибів»:

  • Гриби (лісові) - 2 кг
  • Цибуля ріпчаста (великі) - 2 шт
  • Майонез - 2 ст. л.
  • Сіль (за смаком) - 2 трісок.
  • Перець чорний (за смаком) - 0,5 г
  • Олія рослинна (для смаження) - 200 мл

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 7

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2195.6 ккал

белкі66.2
р

жири193.9
р

вуглеводи48.3
г

Порції

     

ккал
313.7 ккал

белкі9.5
р

жири27.7
р

вуглеводи6.9
р

100 г страви

     

ккал
93.4 ккал

белки
2.8 р

жири8.3
р

вуглеводи2.1
г

 

Рецепт «Закуска з лісових грибів»:

1. Грибочки ретельно промити, відварити 20 хвилин, порізати не дрібно.2

. На маслі спасерувати до м'якості і прозорості дрібно різаний лучок.

3. Додати до нього порізані грибочки і смажити до випарювання грибного сока.

4. Потім посолити, поперчити і смажити ще хвилинки 3.

5. Після чого додати майонез (за бажанням можна замінити на сметанку), потомити хвилин 5 і запашну страву готове!