Запіканка «Манікотті»
Запечені макарони «» Манікотті «» з начинкою з овочів і квасолі (студентський шик, або як можна відчути себе великим кулінаром, при цьому нікому не повідомляючи, що практично всі інгредієнти з консервних банок).
Інгредієнти для "Запіканка" "Манікотті" ":
- Макаронні вироби/Макарони (у формі товстих порожніх трубок, довжиною 10-15 см) - 15 шт
- Овочі (наприклад, баклажани, помідори, морква, цибуля, зелень)
- Каштан
- Квасоля (можна й іншу готову квасолю з консервної банки)
- Гриби
- Моцарелла (або інший сир, до смаку)
- Вершки
- Борошно пшеничне/Борошно - 1/4 стак.
- Олія рослинна
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі403.5 | жири64 | вуглеводи2190.7 |
100 г страви | |||
ккал | белки | жири0.9 | вуглеводи31.7 |
Рецепт "Запіканка" "Манікотті" ":
Для початку, це рецепт небагатого, лінивого і вічно зайнятого студента, тому багато інгредієнтів з консервних банок, і вони взаємозамінні. Пояснюю призначення деяких інгредієнтів. Манікотті (не знаю, чи скрізь вони продаються) - це макарони у формі трубки, тому в них можна покласти начинку. Овочі бажано використовувати свіжі, причому баклажани і цибулю краще прожарювати ретельно, інакше вони будуть гіркими. Не вказувала кількість овочів - це кожен вибирає до смаку. Однак треба пам'ятати, що начинки не повинно бути занадто багато, інакше не вистачить манікотті. Водяні каштани (знову-таки не знаю, чи скрізь вони продаються) - це вельми цікаві істоти. Я їх купую за дуже дешево в якості китайських консервів. Ніколи не пробуйте водяні каштани прямо з банки! це огидно. Вони самі по собі ніякого приємного смаку не мають, але приймають смак соусу і, що дуже цінно, абсолютно не розварюються, і тому надають розмякшій овочевій суміші приємний свіжий хруст. На худий кінець, думаю, їх можна замінити міцними яблуками, але не ручаюся. Квасоля я віддаю перевагу чорній, готовій, з банки, але думаю, що її можна замінити іншою квасіллю або горохом і зварити самим. Під час посту, думаю, можна вершки замінити водою (з деякою втратою смаку) або соєвим соусом, а сир пропустити.
Посмажити цибулю на рослинній олії, поки не стане солодкуватою, додати дрібно порізані овочі до смаку (спочатку баклажани, потім морква, потім все інше) - на середньому вогні. Якщо хочете використовувати менше масла, можна додати в сковорідку трохи окропу і гасити з закритою кришкою.
Приблизно в цей же час поставте варитися макарони манікотті, слідуючи інструкції на упаковці. Їх не треба розварювати - потім вони будуть ще запікатися в духовці.
Коли овочі майже готові, зменшити вогонь і додати дрібно порізані водяні каштани і квасоля.
Тепер суміш треба часто перемішувати і поступово додавати вершки (або те, чим ви їх замінюєте) і борошно. Зрештою має вийти ось що: досить дохлого виду овочі, ціленька квасоля, і все це злегка покрито густою масою, утвореною з рослинного масла, вершків і борошна. Хоча якщо ви любитель «» напівживих «», тобто не до кінця приготованих овочів, то це теж піде. Головне - щоб суміш була досить клейкою, інакше вона буде випадати з макаронних трубок. Чим більше борошна - тим більше клейкість!
Коли манікотті зваряться, злити воду і трохи полити маслом, щоб не склеювалися. Остудити до теплого стану (якщо будуть занадто гарячими - не можна буде взяти з в руки і починати, якщо надовго залишити - можуть затвердіти).
Змастити рослинним або вершковим маслом форму для запіканки. Ложкою заштовхати всередину манікотті нашу начинку. Обережно, вона вивалюється з іншого боку! Викласти рядами на форму. Зверху посипати тертим сиром, можна змастити маслом.
Запікати в не дуже гарячій духовці близько 10 -15 хвилин, або поки сир не розплавиться.