Запіканка «Мусакас»
Цей рецепт мені дала дуже давно сусідка-гречанка, виходить дуже смачно, рекомендую!
Інгредієнти для «Запіканка» Мусакас «»:
- Баклажан - 2 шт
- Гриби - 500 г
- Картопля (відварена) - 2 шт
- Сир твердий - 150 г
- Перець болгарський - 1 шт
- Часник - 3-4 зуб.
- Олія кукурудзяна - 2-3 ст. л.
- Вершки - 1 упак.
- Спеції (бажана присутність душиці)
Час приготування: 60 хвилин
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі72.7 | жири181.7 | вуглеводи436.8 |
100 г страви | |||
ккал | белкі3.4 | жири8.6 | вуглеводи20.6 |
Рецепт «Запіканка» Мусакас «»:
Баклажани почистити і порізати кільцями, укласти на змащений маслом противень, присипати сіллю і душицею
Зверху укладаємо порізані гриби, присолити, душиця і трохи часнику.
Шари повторити.
Останній шар - картопля, натерта на терці, присипати і полити вершками.
Накрити кришкою і поставити в духовку на 30 хвилин, відкрити кришку, присипати сиром і перцем болгарським, запікати ще хвилин 10.