Запіканка з бараниною та овочами
Нескладний рецепт, возитися 30 хвилин, і потім страва сама готується близько години. Краще брати м'ясо ягня або молодого барашка - виходить ніжно і смачно.
Інгредієнти для «Запіканка з бараниною і овочами»:
- Баранина - 400 г
- Цибуля ріпчаста - 2 шт
- Морква - 2 шт
- Картопля - 4 шт
- Помідор - 4 шт
- Зелень (за смаком)
- Вершки (10-15%) - 300 мл
- Часник (за смаком)
- Спеції (до смаку)
- Сир твердий - 100 г
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 6
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі111.3 | жири201.2 | вуглеводи161 |
Порції | |||
ккал | белки | жири33.5 | вуглеводи26.8 |
100 г страви | |||
ккал | белкі5.3 | жири9.6 | вуглеводи7.7 |
Рецепт «Запіканка з бараниною та овочами»:
Підготувати продукти: нарізати м'ясо шматками, цибулю напівкільцями, моркву напівкружками,
картоплю соломкою, помідори гуртками.
Дрібно нарізати зелень і часник. У ємність укласти м'ясо,
на нього цибуля, потім зелень, потім морква, картопля і зверху помідори.
Зелень у мене: кінза, петрушка, кріп, зелена цибуля.
Приготувати соус для заливки: вершки змішати з сіллю, перцем і часником.
Залити нашу шару, накрити кришкою або фольгою і поставити в духовку.
Рівень рідини повинен бути нижче верхнього рівня овочів.
Запікати при 180-200 ° С протягом 1-1,5 годин.
Перед подачею посипати тертим сиром і потримати в духовці, щоб сир розплавився.
Все так смачно, що не встигла сфотографувати готове блюдо)))