Запіканка з картоплі

Пропоную швидку і ситну запіканку. Максимальний результат при мінімумі брудного посуду))) Спробуйте.

Інгредієнти для «Запіканка з картоплі»:

  • Картопля (+/-) - 5 шт
  • Фарш м'ясної - 250 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Кетчуп (Можна помідори без шкурки) - 2... 3 ст. л.
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Молоко - 100 мл
  • Сир твердий - 70 г
  • Майонез
  • Олія соняшникова (для смаження)
  • Сіль
  • Перець чорний

Час приготування: 50 хвилин

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1144.6 ккал

белкі39.4
р

жири11.1
р

вуглеводи151
г

100 г страви

     

ккал
93.1 ккал

белкі3.2
р

жири0.9
р

вуглеводи12.3
г

 

Рецепт «Запіканка з картоплі»:

Цибулю ріжемо напівкільцями, обсмажуємо на соняшниковій олії до напівготовності.

Додаємо кетчуп, оскаржуємо 2-3 хвилини. Закидаємо фарш (будь-який). Смажимо хвилин 7.

Тим часом картоплю ріжемо соломкою, додаємо до фаршу.

Смажимо ще хвилин 10-15. Додаємо сіль, перець.

Викладаємо в форму. Заливаємо молочно-яєчною сумішшю.

Зверху трохи поливаємо майонезом, посипаємо сиром.

Ставимо в духовку хвилин на 20-25. Я запекаю при 180С.
Можно залишити на плиті під кришкою (це у мене дачний варіант) на ооооочень маленькому вогні.

Приємного апетиту!