Аджика "Е-е-х! У-у-х! О-о-о-х! "
Для любителів О суворо! А хто любить поменше гостроти - всіх гострих компонентів вдвічі менше використовуйте. Можна їсти відразу, можна закатати на зиму.
Інгредієнти для «Аджика» Е-е-х! У-у-х! О-о-о-х! «»:
- Помідор (червоні) - 2-3 кг
- Хрін (корінь) - 4-5 шт
- Перець чилі (стручковий) - 2-5 шт
- Перець болгарський (різних кольорів) - 0,5-1 кг
- Спеції (різні) - 1 ст. л.
- Сіль - до смаку
- Оцус (їдальня) - 1-2 ст. л.
- Часник (головки) - 2-3 шт
- Зелень (всяка) - 1 пуч.
- Цукор - 1-2 ст. л.
Час приготування: 45 хвилин
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белки | жири13.9 | вуглеводи161.2 |
100 г страви | |||
ккал | белкі1 | жири0.6 | вуглеводи6.7 |
Рецепт «Аджика» Е-е-х! У-у-х! О-о-о-х! «»:
Помідори, болгарський перець, гіркий перець стручковий - моїм, ріжемо все дольками і крутимо на м'ясорубці.
Увага! На руки надягаємо поліетиленові або гумові рукавички, інакше спаліть руки перцем гострим! Хрін
моєму, очищаємо і або трьом на терці, або прокручуємо разом з усіма інгредієнтами на м'ясорубці
. Для більшої однорідності можна прокрутити всю масу на м'ясорубці два рази
.
При роботі з хреном прикрийте ніс і рот вологою пов'язкою
! Часник подрібнюємо окремо (на терці або м'ясорубці, кому як зручно) і додаємо в кінці варіння
. Також наприкінці варіння додаємо сіль-до смаку, цукор, оцет, сухі спеції (коріандр, куркуму та інше) і дрібно нарубану зелень укропу, петрушки, базиліка, селера
. Даємо прокипіти 2 - 3 хвилини, знімаємо з вогню і
... Можна закатати в банки (стерилізувати не треба), можна під пластмасові кришки - і в холодильник, а можна відразу на стіл - до м'яса, риби, макаронів, кашів і просто на хліб
! розвели з томатною пастою + водички або бульйончика, прокип'ятили - і соу
с готовий
! Мало не забула! вихід 3 -4 баночки по 0
, 5 літра. А ще можна додати для аромату свіжих яблучок (через м'ясорубку).