Творожний пиріг з корицею
Дуже смачний і ситний пиріг.
Інгредієнти для «Творожний пиріг з корицею»:
- Черешня (свіжа, або вишня) - 200 г
- Кориця - 1,5 ч. л.
- Цедра лимона - 1 ч. л.
- Вершки - 4 ст. л.
- Марципан - 150 г
- Сир - 250 г
- Молоко - 6 ст. л.
- Яйце куряче - 1 шт
- Олія рослинна - 1/2 стак.
- Ванільний цукор - 1 пач.
- Цукор - 100 г
- Сіль - 1/2 ч.
- Розпушувач тіста - 1 пач.
- Борошно пшеничне/Борошно - 3,5 стак.
- Цукрова пудра (для посипання)
Час приготування: 80 хвилин
Кількість порцій: 10
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі110.6 | жири273.3 | вуглеводи619.6 |
Порції | |||
ккал | белкі11.1 | жири27.3 | вуглеводи62 |
100 г страви | |||
ккал | белки | жири16.7 | вуглеводи37.8 |
Рецепт «Творожний пиріг з корицею»:
тісто:сир викласти в ємність, змішати його з молоком, яйцем, рослинною олією, цукром-піском і ванільним цукром, добре перемішати
додати борошно і розпушувач тіста, перемішати
замісити тісто
начинка: в окремій ємності змішати марципанову масу, корицю, цедру лимона, вершки, черевишню без кісточок,
марципанову масу я готувала ось за цим рецептом - https://www.povarenok.ru/recipes/show/27795/, брала з отриманої загальної маси 1/3 частину
тісто розкатати, зрізати краї і викласти начинку на середину
згорнути краї до середини, перекласти пиріг у форму, змащену рослинним маслом, зрізані смужки тіста покласти поперек і злегка придавити, поставити в розігріту духовку і випікати 50-60 хвилин при температурі 200 градусів
готовий пиріг дістати, злегка остудити і посипати цукровою пудрою
Розрізати на порційні шматки.
Приємного апетиту!!!