Блинный торт «Лакомка»
На масничному тижні млинців - море, пропоную варіант тортика з млинців. Смачно і ошатно, рідних за вуха не відтягнути від цього ласощів! Завтра «прощена неділя» і прийнято пригощати млинцями і просити прощення, пригостіть таким тортиком близьких, і все погане забудеться)))
Інгредієнти для «Блинний торт» Лакомка «»:
- Крохмаль - 1 ст. л.
- Вишня (без кісточок, заморожена) - 1 стак.
- Банан - 1 шт
- Яблуко (кисле) - 1 шт
- Яйце куряче - 4 шт
- Молоко (кімнатної температури) - 500 мл
- Вода (кімнатної температури) - 160 мл
- Борошно пшеничне/Борошно - 250 г
- Фундук - 50 г
- Молоко згущене (варене) - 1 бан.
- Мак - 2 ст. л.
Кількість порцій: 8
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі113.4 | жири117.6 | вуглеводи547.7 |
Порції | |||
ккал | белкі14.2 | жири14.7 | вуглеводи68.5 |
100 г страви | |||
ккал | белкі5.3 | жири5.4 | вуглеводи25.4 |
Рецепт «Блинный торт» Лакомка «»:
Просіяти в миску борошно.
Влити воду і поступово вводити молоко, постійно при цьому збиваючи вінчиком або міксером, так щоб не було грудок.
Посолити, додати цукор, вбити яйця, налити масла рослинного (пару столових ложок) і ретельно перемішати.
На розпеченій сковороді випік з тіста млинці.
Яблуко розрізати навпіл, видалити серцевину.
Нарізати середнім кубиком яблуко і банан.
На вершковому маслі обсмажити яблуко з додаванням цукру 1 ст. л. хвилини 2; додати банан і вишню, загасити на повільному вогні.
Крохмаль розвести холодною водою 2 ст. л. і влити у фруктову суміш, дати загустіти і зняти з вогню. Дати охолонути.
Горіхи подрібнити в ступці або блендері.
Змішати варене згущене молоко, горіхи і мак.
Блінчик намастити начинкою зі згущенкою.
Загорнути краї і скатати в рулет.
Другий млинець загорнути з фруктовою начинкою.
І так далі чергувати начинки.
Викладати на страву, змащуючи начинкою зі згущенкою.
Зверху торт накрити плоскою тарілкою і поставити невеликий вантаж.
Поставити в холодильник на годину для просочення і застивання.
Потім зверху накрити блином і прикрасити.