Дуже простий сірий хліб
Хотілося домашнього хлібуся, а всі рецепти, що попадалися під руку були клопіткими, та й виявилося житнього борошна зовсім мало. Вирішила трохи імпровізувати. Вийшло дуже смачно і до смішного просто.
Інгредієнти для «Дуже простий сірий хліб»:
- Хліб (шматочки житнього, взяла чорний солодовий хліб, приблизно 6 шматочків.) - 5-6 шт
- Борошно ячмінне - 1 стак.
- Дріжджі (сухі активні) - 2 ч. л.
- Вода (приблизно 1 літр, щоб замочити шматочки хліба. Тепла.) - 1 л
- Борошно пшеничне/Борошно (приблизно 5-6 стаканів, щоб замісити не дуже круте тісто.)
- Цукор - 3 год.
- Сіль - 1.5 ч. л.
Час приготування: 120 хвилин
Кількість порцій: 20
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белки | жири20.7 | вуглеводи1828.7 |
Порції | |||
ккал | белкі11.5 | жири1 | вуглеводи91.4 |
100 г страви | |||
ккал | белки | жири0.4 | вуглеводи38.8 |
Рецепт «Дуже простий сірий хліб»:
Закваску потрібно робити заздалегідь, як всі знають. І прийшла мені в голову думка спробувати просто залити шматочки хліба теплою водою і замісити на цій «заквасці» тісто. Так я і зробила. залила шматочки хліба теплою водою, дала їм розбухнути і додала сухі дріжджі, цукор і сіль.
Дочекалася поки дріжджі підуть і замісила не дуже круте тісто з додаванням ячмінного борошна. Покрила миску рушником і пішла спати.
Так моє тісто виглядало вранці. Залишилося просто зібрати його мокрими руками на противагу, надати йому круглу форму і поставити випікатися. Через хвилин 35-40 хлібушок був готовий. Залишилося тільки змочити його водою і покласти остигати під рушник. Випікала я його при 185 градусах.
Ось такий хлібушок вийшов!!! Дуже смачний, ароматний, пахнущий і житом і ячменем, а головне такий простий у приготуванні. Раджу спробувати!! Приємного всім апетиту.