Джоконда з творожно-журавлинним кремом
Це дивовижне повітряне тістечко продовжує гастрономічний тур Ригою. У його основі мигдальний бісквіт, який часто називають Джоконда, а крем - це сир і журавлина. Прекрасний зимовий десерт для підвищення імунітету і настрою.
Інгредієнти для «Джоконда з творожно-журавлинним кремом»:
- Клюква - 30 г
- Ванільний цукор - 15 г
- Масло вершкове - 20 г
- Сир (9%) - 180 г
- Борошно пшеничне/Борошно - 20 г
- Борошно мигдальне - 50 г
- Цукор коричневий (50гр. у бісквіт, 50гр. в крем) - 100 г
- Яйце куряче (2 яйця, 2 білки) - 4 шт
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 6
Харчова та енергетична цінність:
Рецепт «Джоконда з творожно-журавлинним кремом»:
Рецепт приготування цього тістечка неймовірно простий. В основі - мигдальний бісквіт. Я дуже давно хотіла його спробувати, і коли ми зустріли цей десерт в одній маленькій, милій кондитерській, я абсолютно втратила від нього голову!))) Для початку приготуємо тісто - збиваємо 2 яйця і цукор 8-10 хвилин у пишну білу піну.
Додаємо мигдальне, пшеничне борошно і перемішуємо. Вводимо розтоплене вершкове масло.
Відокремлюємо жовтки від білків і збиваємо білки до стійких піків. Вводимо в тісто і акуратно перемішуємо.
Можна спекти цю страву як пиріг, але я вважала за краще зробити порційну, як вона і подавалася. Випікати 17 - 20 хвилин при температурі 200 градусів у розігрітій духовці. Тут у мене стався косяк, я відкрила духовку на 5й хвилині, тому бісквіт злегка сів. Ех, вчитися мені ще й вчитися:)
Поки наш бісквіт остигає, ми приготуємо крем. Для цього в блендері з'єднаємо сир, цукор і ванільний цукор.
Додамо журавлину і отримаємо дивовижний рожевий колір крему. Спробуйте крем на смак, якщо Вам буде не солодко, то варто його ще підсолодити.
Остиглий бісквіт виймаємо з формочок... У мене чи то руки не від туди ростуть, чи то з силіконом не вмію управлятися, але частина бісквіту залишилася у формах, вибачте, що не зовсім акуратно вийшло.
Розрізаємо бісквіт уздовж, наносимо крем, закриваємо. Залишки крему переносимо в кондитерський шприц, робимо невеликі прикраси, додаємо м'яту, журавлину і горішки мигдалю. Ось і все! Наш десерт готовий!)
Запрошую Вас, друзі, цього разу прогулятися старим містом Риги. Насправді майже у всіх містах є, так звана, стара частина. Найчастіше на ній вузькі вулички, багато милих магазинів, у половини будинків є історії та легенди, а варто завернути за кут, як Ви тут же зустрічаєте чергове диво.
Рига не стала винятком. Ми провели чудові години досліджуючи кожен закуток старого міста.
У цьому місті дуже гармонійно живуть католицькі костели і християнські собори.
На наш жаль, орган у Домському соборі був на реставрації, але ми змогли насолодитися самим собором зовні і всередині.
Друзі,
сподіваюся, ви трохи стомилися від прогулянки, і я з радістю, запрошую Вас на чай з Джокондою.