Фруктовий пиріг "Фантазія" "
Цей пиріг - результат польоту моєї фантазії, звідси і назва:-)) Уявіть, пісочна основа з вкрапленнями родзинки, чорнослива і в'яленої журавлини, ароматний прошарок з яблучно-айвового пюре, на ньому ніжні шматочки яблук, занурені в густий грейпфрутовий крем. Смак дуже свіжий, ніжний, соковитий, насичений і фантастично смачний!!!
Інгредієнти для "Фруктовий пиріг" "Фантазія" ":
- Яблуко (у мене сорт Голден, 2 - в пюре, 2 - нарежем) - 4 шт
- Грейпфрут (червоний) - 2 шт
- Айва (велика) - 1 шт
- Масло вершкове (120 - в тісто, 80 - в крем) - 200 г
- Яйце куряче (1 - в тісто, 2 - в крем) - 3 шт
- Цукор (тісто - 3, пюре - 1, крем - 2) - 6 ст. л.
- Борошно пшеничне/Борошно (у мене грубого помолу) - 1,5 стак.
- Ізюм (без кісточок) - 2 ст. л.
- Клюква (в'ялена) - 1 ст. л.
- Чорнослив (без кісточок) - 4 шт
- Сметана - 1,5 ст. л.
- Сода - 0,5 ч. л.
- Кориця (молитва)
- Крохмаль кукурудзяний - 2-3 год.
Час приготування: 120 хвилин
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі46.8 | жири196 | вуглеводи437.5 |
100 г страви | |||
ккал | белкі2.4 | жири10.1 | вуглеводи22.6 |
Рецепт "Фруктовий пиріг" "Фантазія" ":
Вимийте і просушіть родзинки, в'ялену журавлину і чорнослив
Подрібніть ножем або м "ясорубкою
Вершкове масло перетерти з цукром, додати борошно, яйце, сметану, соду (у мене сметана була кисла, я соду не гасила)
Додати подрібнені сухофрукти
Сформувати з тіста кулю, прибрати в холодильник як мінімум на 40 хв.
Айву і яблука (на фото одне, але я ще одне потім додала) помити, видалити серцевину, нарізати на невеликі шматочки, можете зняти шкірку, але я цього не робила
Посипати 1 ст. л. цукру і запекти до готовності, я використовувала СВЧ, на повній потужності 8 хв., потім остудити
Грейпфрути помити, у мене 2 невеликих, якщо великий - достатньо одного
Витиснути з них сік, вийшло 250 мл
В окремому посуді змішати м'яку олію, цукор і яйця, додати крохмаль і грейпфрутовий сік (крохмаль розчиняємо в соку)
Варим на маленькому вогні, безперервно перешкоджаючи до загустіння, у мене сік в процесі з рожевого став помаранчевим
Ось так виходить, остужаємо
Печені яблука і айву ретельно подрібнюємо блендером (тут я пошкодувала, що не зняла з айви шкіру, довелося трохи повозитися), додаємо корицю
Дістаємо тісто, викладаємо в форму, робимо бортики, я форму не змащувала, у мене роз'ємна, діаметр 22 см
Можна тісто спочатку пройти 10 хв. при 160-180 град. з пергаментом і квасіллю, але я цього не робила, я поспішала, все і так пропеклося:-)) на тісто викласти пюре
На пюре выложить яблоки (помыть, очистить от сердцевины и кожуры, тонко нарезать), если хотите - присыпьте сахаром.
Зверху викласти грейпфрутовий крем, випікати в попередньо прогрітій духовці 160-180 град. десь 40 хв. (чесно скажу, я час засікти забула, орієнтувалася за зовнішнім виглядом)
Повністю остудити перед подачею, бажано навіть у холодильнику, пиріг дуже ніжний!
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!!!