Вівсяні кранчі з сиром
Хочеться чимось похрустіти? Тоді цей рецепт для вас! Хрусткі, розсипчасті галети з вівсяних пластівців чудово підійдуть для корисного перекусу, дитячого півдня, до того ж з ними дуже смачно їсти суп!
Інгредієнти для «Вівсяні кранчі з сиром»:
- Пластівці вівсяні - 1 стак.
- Борошно пшеничне/Борошно -5 стак.
- Сир твердий - 50 г
- Часник (сухий) - 0.5 ч. л.
- Перець червоний пекучий - 1 щепіт.
- Розмарін - 1 щепіт.
- Масло вершкове - 50 г
- Сіль (на кінчику ножа)
- Мак - до смаку
- Сметана - 1 ч. л.
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 10
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі30.7 | жири52.2 | вуглеводи124.7 |
Порції | |||
ккал | белкі3.1 | жири5.2 | вуглеводи12.5 |
100 г страви | |||
ккал | белки | жири16.8 | вуглеводи40.2 |
Рецепт «Вівсяні кранчі з сиром»:
Приготуємо потрібні нам продукти: розм'якшимо вершкове масло, натрем дрібно сир. Сир найкраще взяти маложирний.
Вівсяні пластівці за допомогою блендера перетворимо на борошно не дуже дрібного помолу. Я чесно шукала пластівці марки «Містраль», але в наш колгосп сьогодні не завезли (
Змішуємо масло, обидві муки, сіль, перець, часник, розмарин, сир, сметану. Сметана тут потрібна для еластичності тесту. Гарненько вимішуємо тісто руками.
Робочу поверхню злегка присипаємо борошном і розкочуємо тісто не дуже тонким шаром. Вирізаємо довгі смужечки майбутнього печива. Я роблю це за допомогою спеціального ножа, але можна скористатися звичайними або просто формами для вирубки печива. Це не принципово)
Противник застиляємо папером для випічки, укладаємо кранчі і готуємо в розігрітій духовці 15-20 хвилин до золотистого кольору. Одну частину печива я злегка посипала маком, але так само добре підійдуть білий і чорний кунжут, паприка або велика морська сіль.
Готові кранчі обережно знімаємо з противня тонкою лопаткою і даємо охолонути.
Ароматні, хрусткі печива відмінно підійдуть до перших стравах або послужать як закуска!