Картопля «Глазунья»
Смак знайомий всім з дитинства - картопля з яйцем, тільки в більш оригінальній версії. Дуже смачний і щільний сніданок, обід або навіть вечеря
Інгредієнти для «Картопля» Глазунья «»:
- Петрушка
- Бекон (або грудинка) - 8 ломт.
- Яйце куряче - 8 шт
- Сир твердий - 8 ломт.
- Картопля (на 4 порції досить 4 великих картоплин)
- Сіль (і перець - за смаком)
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі116.5 | жири109 | вуглеводи9 |
100 г страви | |||
ккал | белкі16.2 | жири15.1 | вуглеводи1.3 |
Рецепт «Картопля» Глазунья «»:
Кожну картоплину розрізаємо вздовж навпіл.
На кожну половинку кладемо ломтик бекону (щоб картопля просочилася його ароматом) і загортаємо кожну в шматок фольги так, щоб стик фольги був нагорі (як в конверт).
Викладаємо на противінь і ставимо в розігріту духовку на 20-30 хвилин пектися до напівготовності.
Коли картопля вже майже готова, розгортаємо її конвертик, прибираємо шматок бекону і робимо в м'якоті поглиблення ложкою
Картоплю солимо, перчим, викладаємо в поглиблення той же шматок бекону і розбиваємо туди яйце. Яйце краще ще раз зверху посолити і поперчити
Зверху посипаємо петрушкою і кладемо шматочок сиру.
У такому ж розгорнутому стані відправляємо картоплю назад у духовку на 5-10 хвилин
Якщо ви любите рідкий жовток, головне, не перетримати страву в духовці, буквально 5 хвилин вистачить, щоб сир розплавився і білок застиг. У мене саме так і вийшло.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!!!