Кордон-блю бюджетні
недорогий варіант, простий у приготуванні.
Інгредієнти для «Кордон-блю бюджетні»:
- Філе куряче (можна брати стегна (самостійно видаляємо кістки і шкіру) або грудки.) - 500 г
- Шинка (можна брати будь-які сорти, навіть консервовану) - 200 г
- Сир твердий (не беріть зовсім м'які або занадто тверді сорти) - 200 г
- Сіль (за смаком)
- Зелень (краще кріп - він більш ароматний) - 1 пуч.
- Яйце куряче (сире) - 1 шт
- Борошно пшеничне/Борошно (для обвалки) - 100 г
- Олія рослинна (для смаження) - 150 г
- Спеції
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 6
Харчова та енергетична цінність:
Рецепт «Кордон-блю бюджетні»:
1. Беремо м'ясо курки. Для зниження вартості котлет рекомендую брати м'ясо без шкіри ви закатуєтеся його знімати), але з кістками (у курки особливо великих кісток немає, а дрібні ви легко видалите; -)). Дрібно рубаємо, але не перетворюємо на фарш, тобто це повинні бути дуже дрібні, але все-таки шматочки2
. Викладаємо нарубане м'ясо в миску, додаємо сире яйце (краще попередньо його збити, щоб маса вийшла більш в'язкою)
3. Додаємо в м'ясно-яєчну масу 2 тріски дрібно нарубаної зелені (при смаженні вона додасть котлетам дуже спокусливий аромат). Зелень повинна бути порубана дуже дрібно, до стану порошку, щоб в готовому продукті не попадалися великі фрагменти і не псували зовнішній вигляд страви
. Додаємо сіль і спеції до смаку (я використовувала чорний перець, але можна будь-які, ваші улюблені)
5. Розігріваємо сковорідку, наливаємо соняшникову олію без запаха
6. сир і шинку ріжемо тонкими ломтиками. Пропоную використовувати мою маленьку хитрість: щоб при формуванні котлет шинка і сир не топорщились- надломіть їх по середині. Вони складуться «книжечкою» і не розламають ваші котлетки.
7. беремо на долоню м'ясну масу на долоню і розминаємо в пелюху. Розмір пелюшки повинен бути не менше за розміром, ніж шматочки шинки, інакше нічого не вийде. На м'ясний пелюш кладемо шинку, потім сир.8
. Формуємо котлетку, обвалюємо її в борошні і кладемо в киплячу олію. Смажимо приблизно по 4 -5 хвилин з кожного боку на повільному вогні.
Викладаємо котлети на широку тарілку, посипаємо дрібно рубаною зеленню, можна додати соус і їмо. Приємного апетиту
; -);