Солодкі лакуми
Лакуми виходять дуже повітряні і м'які!
Інгредієнти для «Солодкі лакуми»:
- Молоко - 500 мл
- Борошно пшеничне/Борошно - 650 г
- Дріжджі - 10 г
- Сода
- Розпушувач тіста - 1 ч. л.
- Цукор - 3 ст. л.
- Сіль
- Олія соняшникова (Для тесту) - 2 ст. л.
- Олія рослинна (для смаження)
Час приготування: 90 хвилин
Кількість порцій: 6
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белки | жири50.9 | вуглеводи587.2 |
Порції | |||
ккал | белкі13.1 | жири8.5 | вуглеводи97.9 |
100 г страви | |||
ккал | белкі6 | жири3.9 | вуглеводи44.8 |
Рецепт «Солодкі лакуми»:
У тепле молоко додаємо сіль, цукор і масло. Перемішуємо
У борошно додаємо інші сухі інгредієнти (дріжджі, сода, розпушувач тіста). Перемішуємо і додаємо в молоко
Починаємо процес замісу тесту. Якщо тісто місити руками, то результат буде нітрохи не гірше.
Коли тісто буде готове, накриваємо його кухонним рушником і ставимо в сторонку на 40-60 хв.
Коли тісто підніметься, діставаємо його і розкочуємо так, що б товщина була близько 1 см.
Потім вирізаємо лакуми. Я використовувала формочки, але зазвичай їх роблять у формі прямокутника
Потім розігріваємо масло в сковороді, але не надто сильно, і починаємо оскаржувати лакуми з обох сторін. Це процес досить короткий
Приємного апетиту!;)
Повний рецепт є на відео