Круасанчики
Ніжні, смачні невеликого розміру круссанчики з різними начинками. З'їдаються в перший же вечір дітьми і чоловіком! Тісто схоже на шарове. Смачно!!!! ДУЖЕ просто у виготовленні.
Інгредієнти для «Круассанчики»:
- Дріжджі (сухі швидкорозчинні) - 1 пач.
- Молоко (тепле) - 3/4 стак.
- Цукор - 2 ст. л.
- Маргарін (по 180-200 грам) - 2 пач.
- Яйце куряче - 3 шт
- Борошно пшеничне/Борошно - 4-5 стак.
- Ванільний цукор - 1 пакет.
- Мармелад (звичайний жовтий, зелений, червоний тощо) - 250 г
- Молоко згущене (варене) - 0,5 бан.
Час приготування: 80 хвилин
Кількість порцій: 96
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі106.4 | жири330.6 | вуглеводи763.7 |
Порції | |||
ккал | белкі1.1 | жири3.4 | вуглеводи8 |
100 г страви | |||
ккал | белкі4.5 | жири13.8 | вуглеводи32 |
Рецепт «Круасанчики»:
Дріжджі розвести в молоці плюс 2 ст. л. цукру. Розтопити маргарин і трохи остудити, щоб був теплий. Окремо підіймати 3 яйця.
У теплий маргарин ввести дріжджі, збиті яйця і просіяне борошно. Все ретельно вимісити, тісто не буде чіплятися до рук, воно буде жирненьким. Розділити тісто на частини. Я ділю на 8 частин. Викласти тісто на тарілку або дошку і поставити в холодильник на 40 -60 хвилин.
Потім порцію розкочувати в круглий лепешку. Розрізати на сектори, спочатку пелюш на 4 частини, потім кожну четвертинку на 3 частині. На широку частину класти начинку (або порізаний шматочками мармелад, або трохи згущенки) і згорнути рогаликом.
Випікати в розігрітій духовці до золотистого кольору. Круасанчики збільшуються в розмірах, тому не треба класти занадто щільно. При бажанні можна посипати цукровою пудрою.
Приємного чаювання!