Лепешка з картоплею та грибами
Смачно, ситно, і може мати масу варіацій.
Інгредієнти для «Ліпешка з картоплею та грибами»:
- Борошно пшеничне/Борошно (тісто) - 4 стак.
- Вода (гаряча тісто) - 1.3 стак.
- Олія рослинна (тісто) - 2 ст. л.
- Яйце куряче (тісто) - 1 шт
- Горілка (тісто) - 1 ст. л.
- Сіль
- Картопля (відварена)
- Гриби (смажені з цибулею)
- Масло вершкове - 50 г
- Часник (2 зубчики)
Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 4
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі70.7 | жири85.7 | вуглеводи512 |
Порції | |||
ккал | белкі17.7 | жири21.4 | вуглеводи128 |
100 г страви | |||
ккал | белкі5.5 | жири6.7 | вуглеводи40 |
Рецепт «Ліпешка з картоплею та грибами»:
Вскип'ятити воду з сіллю і маслом, заварити в ній 1/2 склянки борошна, добре розмішати грудки, і дати охолонути. Додати яйце і решту борошна, вимісити тісто. Тісто не повинно липнути до рук, якщо липне, додати ще трохи борошна. Дати відстань не менше 1 години.
Приготувати начинку:картоплю зварити і розім'яти в пюре, гриби обсмажити з цибулею, все змішати.
З тіста розкатати два не великих млинця, на один викласти начинку накрити іншим і скалкою розкатати якомога тонше не порушуючи цілісності нашої пелюшки.
Ліпешку якнайкраще очистити від борошна і викласти на розігріту сковорідку (краще чавунну) без олії, обсмажити з обох сторін.
Потім, кожен корж рясно змастити злив. маслом змішаним з часником.
Скласти стопкою, дати просякнутися, хвилин через 20 можна їсти.
Цей рецепт - учасник акції «» Готуємо разом - кулінарний тиждень «». Обговорення приготування на форумі - http://forum.povarenok.ru/viewtopic.php?f=34&t=6560