Крекер з каррі і маком
Крекер - найпростіший вид печива, відмінно зберігається без втрати смакових властивостей. Приготувати його в домашніх умовах просто. Хрусткий і смачний крекер з каррі і маком - відмінний перекус, він прекрасно підійде до солодкого чаю, кави і навіть основи для бутербродів.
Інгредієнти для «Крекер з каррі і маком»:
- Борошно пшеничне/Борошно - 2 стак.
- Масло вершкове - 125 г
- Каррі - 2 ч. л.
- Яйце куряче - 1 шт
- Мак - 1 ст. л.
- Кунжут - 1 ст. л.
- Сир твердий - 0.75 стак.
Час приготування: 75 хвилин
Кількість порцій: 4
Харчова та енергетична цінність:
Рецепт «Крекер з каррі і маком»:
Просіяти борошно, додати каррі і розм'якшене вершкове масло.
Суміш перетерти руками до стану масляної крихти.
З'єднати масляні крихти з маком, яйцем і нашинкованим сиром.
Тісто вимісити, сформувати в кулю, помістити в целофановий пакет і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
На папері для випічки (у мене розміром 24,5 х 31 см.) розкатати тісто в тонкий пласт, вирізати виїмкою заготовки крекера або розрізати тісто на чотирикутники (трикутники).
Перенести заготовки крекера на противень разом з папером для випічки, посипати кунжутом і прибрати в холодильник на 15 хвилин. Увімкнути духовку до 190 градусів.
Переставити противень у духовку і випікати 12 - 15 хвилин при температурі 190 градусів. Готовий крекер зняти з противня і перекласти на ґрати.
Крекер у розрізі.
Приємного апетиту!