Шоколадне серце з ягодами
Дуже смачний торт!
Інгредієнти для «Шоколадне серце з ягодами»:
- Борошно пшеничне/Борошно - 175 г
- Яйце куряче - 3 шт
- Цукор - 180 г
- Масло вершкове - 50 г
- Какао-порошок - 2 ст. л.
- Молоко - 200 мл
- Розпушувач тіста - 1 ч. л.
- Вершки (жирні, 33%) - 350 мл
- Ягода (я взяла заморожену вишню) - 250 г
- Шоколад темний - 150 г
- Мед - 1 ст. л.
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі72.7 | жири242.5 | вуглеводи453.9 |
100 г страви | |||
ккал | белкі5.4 | жири18 | вуглеводи33.6 |
Рецепт «Шоколадне серце з ягодами»:
Збити яйця з цукром. Підігріти молоко, додати масло, дочекатися, поки олія розтопиться. Перемішати борошно з какао і розпушувачем. Додати до яйць 1/2 борошна з какао, влити молоко з маслом, потім ввести решту борошна.
Змастити форму для випічки у вигляді серця вершковим маслом, викласти половину тесту, випікати корж у духовці, нагрітій до 170 градусів близько 20 хвилин. З другої половини тіста спекти другий корж.
Збити 200 мл вершків, додати половину ягід і підносити ще кілька хвилин, щоб маса стала однорідною. Поставити крем на 15 хвилин в холодильник.
Приготувати глазур: в каструльку влити 150 мл вершків, додати шоколад і мед, розтопити все разом. Злегка збити віничком.
Вершковий крем розмазати по одному з коржів, накрити другим коржем, змастити верхній корж глазур'ю і прикрасити краї серця залишилися ягодами.
Можна взяти малину або полуницю.