Рулетики з беконом, запечені на гриль-дошці
Проста літня закуска, в основі підкопчений бекон, смак якого доповнюється хрусткими тостами, розплавленим сиром і гостринкою у вигляді слайсів ріпчастої цибулі, зубчиків часнику або перцю чилі. Готуйте більше - захочеться добавки!
Інгредієнти для «Рулетики з беконом, запечені на гриль-дошці»:
- Бекон - 1 пач.
- Хліб (1/2 буханця житнього хліба) - 1/2
- Цибуля ріпчаста - 1/2 шт
- Часник - 3 зуб.
- Помідор - 1 шт
- Сир голландський (або плавлений вершковий) - 100 г
- Соєвий соус - 100 мл
- Сіль - до смаку
- Перець чорний - за смаком
Час приготування: 25 хвилин
Кількість порцій: 13
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белки | жири25.8 | вуглеводи47.4 |
Порції | |||
ккал | белки | жири2 | вуглеводи3.6 |
100 г страви | |||
ккал | білкі7.7 | жири5.4 | вуглеводи9.9 |
Рецепт «Рулетики з беконом, запечені на гриль-дошці»:
Завантажте гриль-дошку на 1-10 годин у воду так, щоб вона перебувала повністю під водою.
За кілька годин до приготування наріжте хліб (бажано житній) на четвертинки і залиште на повітрі, щоб шматочки злегка заветрилися.
Поки барбекю/мангал розігрівається, замаринуйте бекон в соєвому соусі на 10 хвилин.
У цей час наріжте начинку (сир, цибуля, часник, помідор) на слайси.
Оберніть шматочки хліба з начинкою смужками бекону.
Після того як температура вугілля досягла оптимальної, покладіть гриль-дошку на решітку гриля, над вугіллям, лицьовою стороною вниз. У такому положенні протримайте дошку 1-2 хвилини, поки не піде дим (підсушена лицьова сторона не дозволить гриль-дошці надмірно вигинатися під час запікання) .
Затем переверніть гриль-дошку лицьовою стороною вгору і викладіть зверху беконні рулети.
Якщо є кришка - накрийте кришкою і запікайте протягом 15-20 хвилин до золистого кольору. Якщо немає кришки - запікайте 20-30 хвилин, дошка повинна тліти, але не горіти (під час загоряння злегка збризніть водою на краї дошки)!
Порада: якщо немає можливості придбати готовий бекон, наріжте смужками подморожену свинячу грудинку.