Салат «Лодочка любові»
Соковита м'якоть грейпфрута, солодкий апельсин і, звичайно ж, креветки... з крапелькою ароматного коньяку. Ви пробуєте цей салат і закриваєте очі від блаженства, тепло розливається по всьому тілу... Неповторний смак, незабутні відчуття, ви відчуваєте любов і ніжність. До конкурсу «Scarlett до 8 Березня». Нас усіх забирають бурхливою течією води річки нескінченною, наповненою ніжністю і захопленням, ну і, надією, звичайно. У човнах неміцних нашої любові всі ми пливемо в невідомість. Коли човен сідає на мілину, його поглинає тужлива вічність. Всі ми потрапили в мережі кохання, в міцні, липкі мережі. І всіх нас по життю кудись несе її мінливий вітер. Але варто комусь ланцюги порвати, течія річки перекрити, Стає нічого більше бажати. І нема чого далі жити.
Інгредієнти для «Салат» Лодочка любові «»:
- Авокадо - 2 шт
- Креветки (тигрові, очищені) - 10 шт
- Апельсин (м "якоть) - 1/2 шт
- Грейпфрут (м'якоть) - 1/2 шт
- Кетчуп (за смаком)
- Майонез (за смаком)
- Коньяк - 1 ч. л.
- Листя салату/Салат (листя, для прикраси)
- Укроп (для прикраси)
- Маслини (для прикраси)
- Кальмар (кільця відварені, для прикраси) - 2 шт
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 2
Харчова та енергетична цінність:
Рецепт «Салат» Лодочка любові «»:
Один плід авокадо (другий ми будемо використовувати для прикраси) розрізати навпіл, видалити кісточку.
І акуратно звільнити шкірку від м'якоті.
М'якоть намагайтеся якомога менше пошкодити, оскільки з неї можна зробити деякі елементи прикраси. Наприклад, ось такі.
Авокадо краще сбрызнуть соком лимона або лайма, щоб не почорнел.
Решту м'якоті дрібно нарізати.
М'якоть половини грейпфрута і половини апельсина відокремити від плівок і нарізати кубиками.
Все з'єднати, додати відварені креветки.
Заправити соусом з кетчупу + майонез + коньяк.
Заповнити шкірку авокадо салатиком.
На страву покласти листя салату, на нього поставити наші «човники».
Другий плід авокадо використовується для прикраси: він також розрізається навпіл, видаляється кісточка і нарізається дольками.
На дольки можна покласти креветки і прикрасити їх гілочкою кропу.
Човники прикрасити кільцями кальмара.
На тарілочку покласти кілька долок апельсина.
Приємного апетиту!