Торт «» Монастирська ізба «» або «» Катюша «»
Тортик мого дитинства... дуже смачно і легко!
Інгредієнти для "Торт" "Монастирська ізба" "або" "Катюша" ":
- Маргарін - 250 г
- Цукор (тісто - 1 стак., крем - 1 стак.) - 2 стак.
- Сметана (тісто - 200 гр, крем - 500-700 гр (або вершки 33%)) - 200 г
- Борошно пшеничне/Борошно - 3-3,5 стак.
- Сіль (тріска)
- Розпушувач тіста - 1 ч. л.
- Варення (вишневе, баночка 500-700-грамова, для начинки)
- Горіхи волоські (для прикраси)
- Шоколад молочний/Шоколад (тертий, для прикраси)
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі49.8 | жири195.8 | вуглеводи816.6 |
100 г страви | |||
ккал | білкі3.6 | жири14.1 | вуглеводи58.7 |
Рецепт "Торт" "Монастирська ізба" "або" "Катюша" ":
Вишневе варення викласти в дуршлаг і дати збігти рідини (рідина не знадобиться - потрібні тільки ягоди).
* Для начинки можна взяти свіжу або заморожену вишню. Заморожену вишню викласти в дуршлаг, а коли ягоди розморозяться і стече вся рідина, посипати їх цукром.
Розм "якшену олію розтерти з цукром.
Додати сметану і сіль - перемішати.
Борошно змішати з розпушувачем і поступово ввести борошно в масляно-сметану суміш.
Замісити м'яке тісто.
Тісто розрізати на 15 однакових шматочків.
Кожен шматочок тіста розкатати товстим джгутиком довжиною 20 Джгутик
розкатати (або розплющити пальцями) до ширини 7 см. По центру викласти ланцюжок з вишень. Іпати краї так, щоб вишні опинилися всередині.
Укласти "бревнышки" "на застелений пергаментним папером противень швом вниз і випікати.
Приготувати крем.
Сметану збити з цукром до утворення густої піни.
На плоске блюдо выложить 5 «» бревнышек «» .
Полить «» бревнышки «» кремом и уложить сверху 4 «» бревнышка «» .
Снова полить кремом и положить 3 «» бревнышка «» .
Крем и 2 «» бревнышка
«».