Торт «» Шоколадний експромт «»
Захотілося шоколадного тортика. Дуже багато на сайті смачних рецептів, але захотілося чогось свого.
Інгредієнти для «Торт» «Шоколадний експромт» «»:
- Борошно пшеничне/Борошно (+ розпушувач одна чайна ложка) - 1 стак.
- Цукор - 1 стак.
- Яйце куряче (якщо не дуже великі, то 5) - 4 шт
- Какао-порошок (за смаком)
- Борошно пшеничне/Борошно (для крему) - 3-4 ст. л.
- Цукор (для крему) - 5-6 ст. л.
- Ванілін (для крему)
- Масло вершкове (для крему) - 120 г
- Шоколад темний (у мене пішло півтори плитки. Зазначено все разом і на крем і на глазур. для глазурі ще 30 грн злив. олії.) — 1,5
- Молоко (і одне сире яйце.) - 1,5-2 стак.
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белки | жири127.3 | вуглеводи551 |
100 г страви | |||
ккал | белки | жири10.7 | вуглеводи46.3 |
Рецепт «Торт» «Шоколадний експромт» «»:
вибиваємо в міцну піну білки з цукром, ваніліном, какао, додаємо потихеньку жовтки, борошно і розпушувач. випікаємо до готовності наш бісквіт.ждемо
коли він охолоне і акуратно знімаємо тоненько верхню кришечку. вынимаем мякоть бисквита и режем ее кубиками.
теперь займемся кремом. варим звичайний заварний крем. рецепт я викладала тут, тільки трохи зменшувала пропорції https://www.povarenok.ru/recipes/show/18667/і
додала розтоплені на водяній бані підлогу плитки шоколаду, коли крем охолов збила все з вершковим маслом.перемішала
крем і нарізаний кубиками бісквіті
склала все назад в бісквітну формочку, закрила зрізаною верхівкою і облила шоколадною глазур'ю. приємного апетиту!!!!