Варення «» Бруснична грушка «»
Сьогодні саме той день, коли я раділа, як дитина))) Запитаєте - чому?? Та тому, що сьогодні я готувала з мамою це шалено смачне варення. І для мене зима - не зима, якщо немає цього варення. Рецепт у нашій сім'ї вже багато років. Спробуйте і ви - на скільки це смачно: взимку відкрити баночку ароматного варення, і дістати звідти не менш ароматну грушку. А як це приготувати - дивіться далі.....
Інгредієнти для "Варення" "Бруснична грушка" ":
- Брусника - 1.5 кг
- Груша - 0.5 кг
- Цукор - 1.5 кг
- Вода (гаряча, кип'яча) - 1 стак.
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі12.5 | жири9 | вуглеводи1673 |
100 г страви | |||
ккал | белкі0.3 | жири0.2 | вуглеводи44.6 |
Рецепт "Варення" "Бруснична грушка" ":
ось така моя улюблена ягідка, вже промита
а ось і її подружка - ароматна грушка. Грушки такі ростуть у мене в саду, вони не великі. Вибираємо стиглі, але тверді.
Вливаємо в бруснику воду і засипаємо цукром, перемішуємо і ставимо на вогонь. Періодично завадимо. Нехай кипить 30 хв.
Ну ось 30 хв пройшло, варення трохи уварилося, додаємо грушки. Ви подумаєте груші і з «хвостиками»???? А я скажу вам - так, саме з ними. Так передбачено рецептом.
Варим на маленькому вогні ще 30хв. Коли варення почне густіти і колір його перестане бути яскраво червоним, ви можете взяти одну грушку на тарілочку і спробувати її. Якщо вона м'яка, значить все готово, можна по баночках розкладати.
У баночку кладемо грушки. Орієнтуйтеся тому, скільки у вас грушок. У мене вийшло всього 4 півлітрові баночки, і в кожній було десь по 3 грушки.
Ось залишилася мені до чайки, буквально, ложечка варення. Цьому я була шалено рада. А смак......... ну, що я тут розповідаю, приготуйте і побачите, як це смачно - відкриваєш взимку баночку і витягуєш за "хвостик" "просочену брусничкою грушку. Особливо дітки це люблять.