Випічка з прісного тіста «» Папуга Кеша «»
Цього папугу я виліпила і спекла на прохання поварять. Важкувато було, особливо з дзьобом. Ну який вже вийшов, такий і вийшов. Виставляю Кешу на Ваш суд і на конкурс "У світі тварин" ".
Інгредієнти для "Випічка з прісного тіста" "Папуга Кеша" ":
- Борошно пшеничне/Борошно (для тесту) - 500 г
- Вода - 150 мл
- Цукор - 50 г
- Сіль - 30 г
- Олія рослинна - 50 г
- Яйце куряче - 1 шт
- Барвник харчовий
- Кориця
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белки | жири62.5 | вуглеводи424.8 |
100 г страви | |||
ккал | белкі6.4 | жири7.4 | вуглеводи50.6 |
Рецепт "Випічка з прісного тіста" "Папуга Кеша" ":
Починаємо роботу із замішування тіста, для чого добре перемішуємо борошно, цукор, сіль, до суміші додаємо воду і олію, і вимішуємо до однорідної маси. Після приготування тесту починаємо ліпити фігурку папугу. Для цього беремо два шматочки тіста і виліплюємо тулуб і голову, з'єднуємо їх, змастивши обидва шматочки водою і трохи притиснувши. Так і надалі з'єднуємо всі елементи папуги.
Тепер за допомогою ножиць робимо "пір'яки" "папугу.
Як перишки будуть готові, приступаємо до ліплення лапок з оперенням (слідуйте покроковим фото).
Коли лапки готові - ліпимо хвостик і крила. Користуємося ножицями і дерев'яною паличкою (можна зубочисткою).
Тепер настає дуже відповідальний момент - виготовлення мордочки. Робимо все так як показано на покрокових фото.
Особливо мені довелося повозитися з дзьобом, він не хотів тримати форму. А вихід з цього скрутного становища виявився простим - тісто полежало на повітрі, підсохло трохи, і все!
Заключним акордом буде виготовлення хохолку і пір'я навколо шиї, робимо їх за допомогою ножиць.
Смазываем его желтком и отправляем запекаться при температуре 180 гр.
Поки він печеться, ми готуємо «» фарби «». Яєчний білок змішуємо з цукровою пудрою, потім розділяємо отриману глазур на кілька частин і додаємо харчові барвники
Папуга спекся, даємо йому трохи охолонути і приступаємо до художніх робіт.
Зверху глазурі наносимо жовток, трохи розбавлений з водою, і відправляємо в духовку на 10 хвилин.
Всі! Ура!
Вибачте, якщо щось не так, але я намагалася.....