«Зефірні» пироженки
Зефір тут тільки в назві. Знайшла цей рецепт у журналі «Готуємо з шеф кухарем». Десерт виходить дуже ніжний і повітряний.
Інгредієнти для «» Зефірні «пироженки»:
- Сік лимонний (потрібен при солодких ягодах) - 1 ч. л.
- Желатін - 1 ст. л.
- Білок яєчний - 10 шт
- Цукор - 1 стак.
- Малина (300 р. заморозити; 100 м. начинка прикраса) - 400 г
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 10
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі48.5 | жири2.1 | вуглеводи262.9 |
Порції | |||
ккал | белки | жири0.2 | вуглеводи26.3 |
100 г страви | |||
ккал | белкі5.4 | жири0.2 | вуглеводи29.2 |
Рецепт «» Зефірні «пироженки»:
Почався сезон малини, і цей десерт попався якомога кстати.
300 р. малини прибрати в морозилку і заморозити. Я це робила на ночь.
100 р. залишити для начинки і прикраси.
Малину розморозити.
Звичайно, звучить як маразм, але ці рухи нам потрібні, щоб, по-перше, виділився сік. А по-друге, так легше протирати через сито. Ну це я так думаю.
Взагалі в оригіналі написано було - пюре проварити до загустіння, а желатин залити водою. Чесне слово я не розумію, навіщо одну воду випарювати втрачаючи час і вітаміни, а іншу потім додавати. Тому я роблю по іншому.
У склянку покласти желатин і залити соком від малини на 1/2 склянки. Якщо хтось любить більш щільну текстуру, то збільште желатин до 2 ст. л.
Малину протерти через сито.
У пюре додати цукор і уварити до густоти. Так як ми вилили сік в желатин, то на це у мене пішло 5 хв. Жмих
не вкидаємо, він нам ще знадобиться.
Минуло 30 хв і наш желатин набух. Тепер поставити його на 10 сек у мікрохвильовку. Ретельно розмішуємо. Желатін повинен повністю розчинитися.
Охолоджені білки взбити в міцну піну, додати малинове пюре, сік лимона і продовжуючи підносити, влити желатин. Збивати ще 3-5 хв., до утворення пишної маси.
Розкласти желейну масу за формочками на 1/2. Покласти свіжу малину і заповнити до верху. Прикрасити малиною.
Ставимо в холодильник на 2-3 години.
Для того щоб витягти пироженки з форми, я на кілька секунд опустила їх у гарячу воду.
Ось такий десерт вийшов у розрізі.
Тепер повернемося до наших залишків, які не увійшли в пироженки.
До жовтків я додала молоко, розтоплене вершкове масло, посолила. І в мене вийшла ось така яєчня в духовці.
Поки наша яєчня запікається, ставимо воду в каструльці, додаємо цукор, доводимо до кипіння і кладемо наш малиновий макуха. Доводимо до кипіння і вимикаємо. Наш компотик готовий.
І ще, з цієї основи можна приготувати десерт в мікрохвильовці - Плавучі острова.
http://w ww.povarenok.ru/reci pes/show/74974/
Острів у розрізі.
До речі цей десерт можна готувати і з інших ягід по сезону.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!