Мамулін торт
Бісквітний тортик, який я пекла матусі на день народження!
Інгредієнти для «Мамулін торт»:
- Бісквіт (один з них -шоколадний) - 2 шт
- Масло вершкове - 200 г
- Молоко згущене (вихід крему 440 г) - 6 ст. л.
- Сироп цукровий
- Коньяк
- Сироп ягідний (вишневий)
- Глазур (шоколадна)
- Банан - 3 шт
- Ванільний цукор
- Шоколад молочний/Шоколад - 100 г
Час приготування: 180 хвилин
Кількість порцій: 10
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі31.3 | жири214.8 | вуглеводи270.3 |
Порції | |||
ккал | белкі3.1 | жири21.5 | вуглеводи27 |
100 г страви | |||
ккал | белкі3.1 | жири21.1 | вуглеводи26.5 |
Рецепт «Мамулін торт»:
I. Спекти два бісквіти (для шоколадного коржу в тісто додати какао)
:a. Відокремлюємо жовтки від білків. Спочатку збиваємо білки на невеликій швидкості міксера (повинні утворитися великі бульбашки). Поступово швидкість збивання збільшуємо. Додати сіль і збивати до м'яких піків (якщо провести вінчиком міксера по поверхні білків, що збиваються, верхівки піків, що утворилися, повинні злегка опадати
) b. Тепер знижуємо швидкість оборотів і починаємо додавати цукор буквально по одній чайній ложці. Після кожної порції збиваємо масу близько 30 сек. І потім додаємо ванільний цукор. І зіб'ємо ще секунд
40.c. Вводимо по одному жовтки, підносячи на малій швидкості. Після того як додали останній жовток, масу збиваємо ще 1 -2 хв. на максимальній швидкості міксера.d
. Змішуємо борошно з содою, крохмалом (за бажанням розпушувач, какао). Просіяти і вводити невеликими порціями, завадити
. Випікати 25 - 30 хв. Духовку під час випікання не відкривати, інакше бісквіт осяде. Як тільки бісквіт готовий, не відразу витягуємо його з духовки. Залишаємо в духовці хвилин на 10, а потім перекладаємо на ґрати і залишаємо до повного остигання
. II. Поки пекуться коржі приготуйте шоколадні «усики»: розтопіть 100 гр шоколаду на водяній бані, масу покладіть в кондитерський мішок і видавіть на папір «усики» або все що вам захочеться. Потім помістіть у холодильник і дайте застигнути. Після зняти застиглі «усики» з паперу
. Кожен корж розріжте навпіл (всього має вийти чотири коржики
) .IV. Приготуйте крем: розігріть масло в каструлі до консистенції густої сметани і підіймайте до отримання пишної маси білого кольору. Не припиняючи збивати, вливайте невеликими порціями згущенку і продовжуйте збивати ще 10 -15 хв, поки маса не стане пишною і однорідною (щоб отримати шоколадний крем, додайте
какао) .V. Кладемо спочатку білий корж, просочуємо його, намазуємо кремом, укладаємо по колу банани (при бажанні банани можна обмакнути в розтоплений шоколад), ще раз намазуємо кремом і кладемо шоколадний корж. Далі чергуємо
коржі. Верхівку торта покриваємо шоколадною глазур'ю. У серединку кладемо трохи крему і проводимо від центру до кра
ю сектора. VI. Торт з боків обмазуємо кремом і прикріплюємо «усики». При бажанні можна ще прикрасити кремом, який згори залишився.