Морково-горіховий торт
Неймовірно ароматний різдвяний торт!
Інгредієнти для «Морквно-горіховий торт»:
Бісквіт
- Борошно пшеничне/Борошно - 300 г
- Морква (2 великі моркви) - 2 шт
- Груша (приблизно 180-200гр.) - 2 шт
- Олія рослинна - 240 мл
- Яйце куряче - 4 шт
- Цукор - 250 г
- Горіхи волоські - 75 г
- Кориця - 1 ч. л.
- Розпушувач тіста - 2 ч. л.
Крем.
- Сир творожний - 240 г
- Цукрова пудра - 100 г
- Масло вершкове - 200 г
Час приготування: 120 хвилин
Кількість порцій: 10
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі97.9 | жири479.6 | вуглеводи636.8 |
Порції | |||
ккал | белки | жири48 | вуглеводи63.7 |
100 г страви | |||
ккал | белки | жири23.4 | вуглеводи31.1 |
Рецепт «Морково-горіховий торт»:
Готуємо бісквіт:
1. Моркву натираємо на крупній терке.2
. Груші очищаємо, видаляємо серцевину і нарізаємо на невеликі шматочки.3
. Волоські горіхи подрібнюємо в блендері.4
. Яйця збиваємо з цукром до пишності, потім додаємо рослинну олію і ще раз збиваємо до з'єднання компонентів. У яєчну масу додаємо борошно, корицю і розпушувач і добре вимішуємо бісквітне тісто. Потім додаємо нарізані шматочки груші, натерту моркву, волоські горіхи, що перемішуються
. Духовку розігріваємо до 180 грн Масу ділимо на 3 рівні частини. Форму для випічки змащуємо рослинною олією і викладаємо в неї одну частину тесту (у мене форма д. -18 см.) випікаємо приблизно 20-30 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою. І так випікаємо три коржі.
Готуємо крем.
1. М'яке вершкове масло добре збиваємо міксером з цукровою пудрою до отримання пишного білого крему (хвилин 10).
Водимо частинами творожний сир. Перемішуємо на низьких обертах міксера. Крем готовий.
Формуємо торт.
1. Крою і верхівкою біля бісквіту обрізом (якщо не хочете зрізати можете цього не робити, але так торт вийде більш рівним). Перший корж викладаємо на страву і промазуємо кремом, а потім всі інші коржі також викладаємо і промазуємо кремом. Покриваємо торт кремом і прикрашаємо за бажанням.