Торт П'яна вишня
Влітку пекли багато тортиків, цей улюблений старшої племяшки, молодшим я його не давала)))
Інгредієнти для «Торт П'яна вишня»:
- Яйце куряче (тісто) - 5 шт
- Цукор (тісто) - 2 стак.
- Сметана (тісто) - 2-3 ст. л.
- Какао-порошок (тісто) - 2 ст. л.
- Сода гашена оцтом (тісто) - 1,5 ч. л.
- Борошно пшеничне/Борошно (тісто) - 2 стак.
- Молоко (крем) - 1,5 стак.
- Цукор (крем) - 2 стак.
- Масло вершкове (крем) - 450 г
- Вишня («п'яні», крем) - 300 г
- Шоколад молочний/Шоколад (прикраса) - 1 шт
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі99.5 | жири459.9 | вуглеводи1246 |
100 г страви | |||
ккал | білкі3.7 | жири17 | вуглеводи46.1 |
Рецепт «Торт П'яна вишня»:
Починати треба з вишень, їх потрібно наполягати дві доби, потім видалити кіст
ТестоВзбити 5 білків з цукром. Додати жовтки, сметану, какао, соду і борошно. Все ретельно перемішати і спекти 2 коржі і охолоди З
одного коржу акуратно виймаємо серединку, залишивши лише тонкі стінки. Другий розрізати на дві частини, верхню відкласти, а другу подрібнити і змішати з серединкою з першого шкіра.
Крем
Молоко і цукор розігріти на слабкому вогні, поки не розчиниться цукор. Масло збити і влити в нього тонкою струменею охолоджене молоко.
ЗбіркаВ
2/3 крему додати крихту з коржів і вишні, перемішати і наповнити цією масою порожній корж (начинки у мене вийшло багато, частина навіть не використовувала). Потім накрити рештою коржу і змастити залишками кремаУкрасити
торт на свій смак, я натерла чорний шоколад.
Дати настоятися нічку і приємного апетиту