Рибні рулети в пікантному соусі з яблучними дольками
Ви смажили колись яблука? Я - вперше! Поєднання риби і смажених яблук смачне і незвичайне!
Інгредієнти для «Рибні рулети в пікантному соусі з яблучними дольками»:
- Риба (біла (тріска, червоний окунь), філе) - 750 г
- Вершки (або сметана) - 2 ст. л.
- Петрушка (зелень) - 4 ст. л.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Масло вершкове - 2 ст. л.
- Борошно пшеничне/Борошно - 2 ст. л.
- Бульйон (овочевий або вода) - 500 мл
- Каррі (порошок) - 1 ст. л.
- Сік лимонний
- Яблуко (велике, краще солодке) - 2 шт
- Сухарі панувальні/Панування - 1 ст. л.
- Сіль (за смаком)
- Цукор (за смаком)
- Перець чорний (за смаком)
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 3
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі185 | жири56.7 | вуглеводи117.3 |
Порції | |||
ккал | белкі61.7 | жири18.9 | вуглеводи39.1 |
100 г страви | |||
ккал | белкі10 | жири3.1 | вуглеводи6.3 |
Рецепт «Рибні рулети в пікантному соусі з яблучними дольками»:
У мене було 3 рибних філе, я його розрізала вздовж і вийшло 6 ломтиків.
Філе збризкати лимонним соком, дати постояти кілька хвилин, потім приправити сіллю і перцем, змастити вершками і посипати зеленню петрушки (замінила на суху).
Скатати шматочки філе в рулетики і скріпити дерев'яними паличками.
Цибулю очисити, дрібно нарізати і обсмажити в вершковому маслі до прозорості. Додати борошно і каррі, завадячи, долити овочевий бульйон. Розкип'ятити соус і приправити сіллю і цукром. Рибні рулетики залишити в соусі на слабкому вогні на 15 хвилин.
Яблука очистити, нарізати гуртками і видалити серцевину.
Гуртки яблук обваляти в панувальних сухарях, обсмажити в вершковому маслі до м'якості.
Покласти рибні рулетики на тарілку і залити соусом. Подавати з рисом і дольками яблук.
Приємного апетиту!