Рисово-кукурудзяний кекс
Дорогі мої кухарі, знайомі і не дуже, цим кексом я б хотіла відзначити свій маленький ювілей, сьогодні рівно рік, як я зареєструвалася на сайті, і це мій 50-й рецепт! Пригощайтеся!
Інгредієнти для «Рисово-кукурудзяний кекс»:
- Борошно кукурудзяне - 150 г
- Борошно рисове - 100 г
- Крохмаль (УВАГА, за рецептом тут потрібно толокно, в списку його немає, я вибрала крохмаль, але в рецепті я замінила на кисіль з топінамбуром) - 50 г
- Масло вершкове - 180 г
- Кероб - 2 ч. л.
- Розпушувач тіста - 2 ч. л.
- Цукор - 80 г
- Яйце куряче - 3 шт
Час приготування: 90 хвилин
Кількість порцій: 6
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі41.1 | жири170 | вуглеводи314.2 |
Порції | |||
ккал | белки | жири28.3 | вуглеводи52.4 |
100 г страви | |||
ккал | белкі5.5 | жири22.7 | вуглеводи41.9 |
Рецепт «Рисово-кукурудзяний кекс»:
Це необхідні нам продукти. У кого немає керобу, сміливо замінюєте його на какао-порошок, і ще я замінила толокно на порошок для приготування киселю з топінамбуром.
Розм'якшене вершкове масло збити з цукром, потім поступово додати 3 яйця, щоразу ретельно збиваючи.
Потім додати кероб, добре перемішати і розділити масу на дві частини.
Одну частину змішати з кукурудзяним борошном і 1 ч. л. розпушувача
Другу частину змішати з рисовим борошном, толокном і 1 ч. л. розпушувача.
Це з кукурудзяним борошном.
Це з рисовим борошном.
У форму змащену маслом (у мене силіконова, я не змащувала) викласти шарами спочатку шар з рисовим борошном, потім шар з кукурудзяним борошном. Запікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин.
Остудити, вийняти з форми, при бажанні посипати цукровою пудрою.
Це шматочок у розрізі. Кекс вийшов дуже ніжним, розсипчастим, смачним!
Хочу зауважити, готувала за цим рецептом перший раз, мої відчуття, що можна замінити вершкове масло на рослинне, тоді кекс вийде трохи щільніше і не буде сильно розсипчастим. Але
і в такому вигляді він дуже смачний і був з'їдений моїми колегами за 20 хвилин. Пригощайтеся і ви!
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!!!