Шніцель у кунжуті з овочевим рагу
Апетитний м'ясний шніцель у незвичайному пануванні з легким гарніром
Інгредієнти для «Шніцель в кунжуті з овочевим рагу»:
- Яловичина - 400 г
- Яйце куряче (для панування) - 1 шт
- Кунжут (насіння) - 5 ст. л.
- Борошно пшеничне/Борошно (для панування)
- Помідор - 2 шт
- Перець болгарський - 2 шт
- Шампіньйони (або вішенки) - 200 г
- Баклажан - 2 шт
- Цибуля ріпчаста - 2 шт
- Цибуля зелена
- Часник - 4 зуб.
- Спеції
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 4
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі132.6 | жири123 | вуглеводи411.5 |
Порції | |||
ккал | белкі33.2 | жири30.8 | вуглеводи102.9 |
100 г страви | |||
ккал | белкі6.4 | жири6 | вуглеводи20 |
Рецепт «Шніцель в кунжуті з овочевим рагу»:
Приготування:
1. Готуємо шніцель: розрізати м'ясо на шматки і відбити до товщини 3 см, змастити приправою для м'яса, обваляти в борошні, потім опустити в яйце і потім рукою посипати зверху насіння кунжуту і трохи їх притиснути.
Смажити на попередньо розігрітому маслі, не більше 2 -3 хв. з кожного боку. Викласти на паперові серветки - для вбирання зайвої олії
. Готуємо овочеве рагу: Розрізати баклажани вздовж на смужки товщиною 1 см, розрізати ці смужки на прямокутники і рясно посипати сіллю, залишити лежати на 20 хвилин, щоб вийшла гіркота. Потім промити їх ретельно водою.
У той час поки баклажани лежать, намазані сіллю, необхідно порізати болгарський перець і гриби і опустити в гарячу воду і довести до кипіння (10 хв).
Нарізати дрібно зелену цибулю, часник і ріпчасту цибулю кубиками
. Потім обмиті баклажани, гриби, болгарський перець і цибулю з часником помістити в товстостінну каструлю, залити трохи водою, посолити і гасити 20 -25 хвилин, за 7 хв. до готовності додати нарізані на дольки томати і дотушити
. Приємного апетиту!