Яблучна запіканка з ягодами
Легкий, смачний яблучний десерт.
Інгредієнти для «Яблучна запіканка з ягодами»:
- Яблуко - 1 кг
- Ягода (будь-які) - 0,5 кг
- Лимон - 0,5 шт
- Молоко - 250 г
- Цукор - 150 г
- Борошно пшеничне/Борошно - 80-100 г
- Яйце куряче - 4 шт
- Ізюм - 1 міськст.
- Масло вершкове (для змащення форми)
- Кориця (тріска)
- Горіх мускатний (мелений)
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 6
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви | |||
ккал | белкі47.2 | жири30.5 | вуглеводи341.1 |
Порції | |||
ккал | белки | жири5.1 | вуглеводи56.9 |
100 г страви | |||
ккал | білкі2.7 | жири1.8 | вуглеводи19.7 |
Рецепт «Яблучна запіканка з ягодами»:
Яблука очищаємо від шкірки, ріжемо на чотири частини, а потім на тонкі ломтики. Збризкуємо лимонним соком і засипаємо цукром. Ставимо на 10 хвилин в холод.
Моїм ягоди. У мене були черешні.
Відокремлюємо жовтки від білків.
Виймаємо з черешень кісточки.
Жовтки розтираємо з цукром,
а білки збиваємо в міксері до крутої піни. І поступово додаємо жовтки з цукром. Перемішуємо.
Додаємо корицю,
мускатний горіх,
молоко і борошно. Все добре перемішуємо.
Змазуємо маслом форму для запікання і викладаємо яблука. Отак.
Кидаємо ягоди,
ізюм
і заливаємо яблука яєчною сумішшю. Випікаємо в духовці близько хвилин 20-25. Смачного.