Динний торт

Думала я, думала, що б таке цікаве спекти моїм солодкоїжкам до чаю, і придумала ось такий ароматний, ніжний тортик з коржами з творожного тіста, з шматочками дині і дино-ірисковим кремом. Заходьте, пригощайтеся!

Інгредієнти для «Динний торт»:

  • Диня (свіжа, 300 г у крем + 200 г у тісто) - 500 г
  • Молоко - 0,5 стак.
  • Іриски (вершкові, плитка) - 200 г
  • Масло вершкове (у крем) - 150 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Цукор - 150 г
  • Творожна маса (ванільна) - 200 г
  • Маргарин (для випічки) - 200 г
  • Борошно пшеничне/Борошно - 1 стак.
  • Розпушувач тіста - 2 ч. л.
  • Крупа манна - 2-3 ст. л.
  • Вафлі (вершкові, для посипання) - 100 г

Час приготування: 90 хвилин


Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
5181.2 ккал

белкі73.7
р

жири297.4
р

вуглеводи613.5
р

100 г страви

     

ккал
289.5 ккал

белкі4.1
г


жири16.6
р

вуглеводи34.3
р

 

Рецепт «Динний торт»:

У молоці розтопити поламані іриски.

Диню натерти на дрібній тірці. Хто все-таки не любить диню, то можна взяти будь-які інші фрукти.
Тьорту диню додати до суміші з ірисок і молока, проварити 5-7 хвилин. Всипати манку, постійно завадячи, і варити до загустіння.

Крем остудити і збити з розм'якшеним вершковим маслом.

Яйце збити з цукром в густу піну. Додати творожню масу, розтоплений маргарин, знову збити.


Зсипати борошно, розпушувач, збити. Додати нарізану кубиками диню. Добре перемішати.

Спекти три коржі на сковороді або формі, застеленій папером для випічки.

Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно по 20 хвилин кожен корж.

Коржі остудити, прошаркувати кремом, верх посипати тертими вафлями. Можна посипати горішками, кокосовою стружкою або тьортим шоколадом.

Греєм чайок, ріжемо тортик на шматочки і пригощаємося!


Приємного апетиту!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND