Конвертики з шару з чоремшиною. Таку начинку робила вперше. І мені дуже навіть сподобалося... Їздила за крапивою і сниною, випадково натрапила на величезну галявину з черемшою. Звичайно ж, нарізала і ось того ж дня вирішила спробувати її як начинку. Думаю засолити в банках. Крапива і скиглити добре зберігається в солоному вигляді, чому ж не можна приготувати впрок черемшу...
Інгредієнти для «Конвертики з черемшою»:
- Тесто шарове
- Черемша - 200 г
- Укроп - 50 г
- Петрушка - 10 г
- Яйце куряче (4 варених для начинки, 1 сире для мастила) - 5 шт
- Сіль - до смаку
- Олія соняшникова - за смаком
- Борошно пшеничне/Борошно (для підсипання) - за смаком
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 4
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі42.1 |
жири31 |
вуглеводи17.9 |
Порції |
|||
ккал |
белкі10.5 |
жири7.8 |
вуглеводи4.5 |
100 г страви |
|||
ккал |
білкі7.8 |
жири5.7 |
вуглеводи3.3 |
Рецепт «Конвертики з черемшою»:
Черемшу промила двічі в прохолодній воді. Просушила на рушник.
Нарізала.
Покрошила яйця, кріп, петрушку.
Посолила і заправила соняшниковою олією. Перемішала.
Шар тесту купівельний. (Зараз спекотна пора для мене, і займатися довгим приготуванням тесту немає часу) .
В упаковці шість аркушів готового тесту. Для конвертиків я використовувала чотири. (У двох запекла яблука).
Розкатала аркуші тесту на квадратики. Начинку поклала в центр і розподілила ложкою по всій площі тесту. Хвилеподібно підіпнула з чотирьох сторін. Змазала яйцем. Виклала на змащений маслом противень і поставила в розігріту духовку. Конвертики випікалися 20 хвилин при температурі 180 C.
Якщо Ви хочете, щоб конвертики були хрусткими і розсипчастими, їх можна відразу ж зняти з противня. Я змастила їх рослинною олією і накрила рушником на 15 хвилин. Конвертики вийшли м'якими і не кришилися.
Конвертики в розрізі. Рум'яні і м'які. Я, як завжди, свій конвертик з'їла з коров'ячим молочком.
Дуже смачно, але мало. Сьогодні потрібно повторити...
Всім приємного апетиту!!!
...
...
Цей рецепт - учасник акції «» Готуємо разом - кулінарний тиждень «». Обговорення приготування на форумі - http://forum.povarenok.ru/viewtopic.php?f=34&t=6821