Гріссіні з маслинами і пармезаном

Гріссіні- це традиційні італійські хлібні палички, які зазвичай подають перед прийомом їжі. Пропоную один з варіантів з тіста за рецептом великого Рішара Бертіні. З цією закускою можна експериментувати нескінченно. Наприклад, я зазвичай додаю в гріссіні улюблену всіма домочадцями начинку: прованські трави, маслини і пармезан. Дуже смачно, можна сміливо збільшувати інгредієнти вдвічі, тому що з'їдається все моментально! До речі, якщо немає часу замішувати тісто, то можна використовувати купівельне шаре тісто, вийде теж дуже смачно!

Інгредієнти для «Гріссіні з маслинами і пармезаном»:

  • Борошно пшеничне/Борошно - 250 г
  • Сіль - 5 г
  • Вода - 175 мл
  • Спеції (трави прованські) - 1 ч. л.
  • Масліни - 80 г
  • Сир твердий - 100 г
  • Кунжут - 40 г
  • Дріжджі (свіжі) - 5 г

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1416.3 ккал


белкі59.2
р

жири36.2
р

вуглеводи207.8
р

100 г страви

     

ккал
214.6 ккал

белкі9
г

жири5.5
р


вуглеводи31.5
г

 

Рецепт «Гріссіні з маслинами і пармезаном»:

Свіжі дріжджі втерти в борошно, додати сіль з водою і замісити тісто. Муки ні в якому разі не можна додавати більше. Спочатку буде здаватися, що потрібно додати ще, але просто продовжуйте виконувати наступні дії: спочатку просто замісити тісто (хвилини 2-3), потім вивалити тісто на робочу поверхню, НЕ додаючи борошна.

Основна ідея - наситити тісто якомога більшою кількість повітря. Тому потрібно підхопити тісто з двох сторін, підняти вгору і з розмаху опустити на стіл (не лякайтеся того, що тісто дуже липке, і ледь буде відлипати від столу, просто продовжуйте вимішувати).

Потім тісто підняти в повітря і скласти вперед, вигинаючи аркою, таким чином тісто насичується киснем, при цьому потрібно розтягувати тісто в усі боки. Таким способом потрібно продовжувати замішувати тісто, поки воно не стане еластичним, гладким і пружним.

Потім злегка припилити робочу поверхню борошном, викласти кулю тіста і по черзі завертати краї до центру, обертаючи тісто навколо своєї осі.
Тісто покласти в присипану борошном миску і поставити в тепле місце (наприклад, на грілку) до підйому (близько години).

У цей час приготувати начинку: сир натерти на терці, з маслин видалити кісточки і нарізати на невеликі шматочки.


Як тільки тісто підійшло, викласти його на присипану борошном робочу поверхню

Розгладити (не розкочувати) тісто руками в прямокутник площею приблизно 15 на 30 см, товщиною 1см і викласти начинку, злегка втискаючи її в тісто.

Скласти тісто таким чином, щоб краї начинки опинилися всередині, і щоб вийшло три шари (тобто спочатку загорнути ліву частину тесту до центру, потім накрити правою (мова йде про сторони, які близько 15 см). У підсумку вийде 3 шари, потім розрізати на смужки шириною близько 1 см

Перекрутити кожну смужку, викласти на противінь, вистелений пергаментним папером, посипати кунжутом, накрити рушником і залишити при кімнатній температурі на 30 хвилин.

Випікати в розігрітій до 220 градусів хвилин 10- 15.


Приємного апетиту!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND