Лимонні фінансьє

Як пише автор цього рецепта - Тетяна Назарук- «це просто наркотичні штучки», можу підтвердити! Випробувано на рідних і колегах. Молодшого сина доводилося просто вгамовувати і приборкувати, щоб наївся не тільки він. Тягав одне печиво за іншим (вони ж малюсенькі!). Рецептом вже поділилася з тими, хто встиг-таки спробувати, тепер ділюся і з вами. Тепер я знаю, ЩО треба готувати, коли залишається багато білків (крім безе) - це фінансьє!!!

Інгредієнти для «Лимонні фінансьє»:

  • Міндаль - 125 р
  • Борошно пшеничне/Борошно - 85 г
  • Цедра лимона - 1 ст. л.
  • Білок яєчний (близько 5 штук) - 200 г
  • Масло вершкове - 150 г
  • Цукор (можна менше) - 200 г
  • Сік лимонний - 2 ст. л.
  • Сіль - 1 трісок.

Час приготування: 40 хвилин


Кількість порцій: 1

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
3158.9 ккал

белкі55.9
р

жири199.9
р

вуглеводи286.8
р

100 г страви

     

ккал
394.9 ккал


белкі7
г

жири25
г

вуглеводи35.9
р

 

Рецепт «Лимонні фінансьє»:

Мигдаль перемолоти в борошно (можна взяти і готове борошно) і перемішати з пшеничним борошном, цукром і сіллю

Масло розтопити і дати трохи покипіти до появи легкого горіхового аромату. Перелити в миску і даємо охолонути до кімнатної температури.

Білки збити вінчиком до появи піни, але не до піків. Занадто сильно збивати не треба.
Додати цедру, лимонний сік і сухі інгредієнти. Замісити тісто.
Додати масло і перемішати.


Розкласти тісто за формочками і випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.

Випікати до готовності, близько 25 хвилин.

Смачні, ароматні печива-малята. Печиво


на 2 укуси, буквально!


Печиво, немов покрите солодкою корочкою, а всередині рихло-розсипчасте. Мені
дуже сподобалося! Рада, що познайомилася з ним. Процес пішов... Зупиніть мене!)))

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND