Як пише автор цього рецепта - Тетяна Назарук- «це просто наркотичні штучки», можу підтвердити! Випробувано на рідних і колегах. Молодшого сина доводилося просто вгамовувати і приборкувати, щоб наївся не тільки він. Тягав одне печиво за іншим (вони ж малюсенькі!). Рецептом вже поділилася з тими, хто встиг-таки спробувати, тепер ділюся і з вами. Тепер я знаю, ЩО треба готувати, коли залишається багато білків (крім безе) - це фінансьє!!!
Інгредієнти для «Лимонні фінансьє»:
- Міндаль - 125 р
- Борошно пшеничне/Борошно - 85 г
- Цедра лимона - 1 ст. л.
- Білок яєчний (близько 5 штук) - 200 г
- Масло вершкове - 150 г
- Цукор (можна менше) - 200 г
- Сік лимонний - 2 ст. л.
- Сіль - 1 трісок.
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 1
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі55.9 |
жири199.9 |
вуглеводи286.8 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі7 |
жири25 |
вуглеводи35.9 |
Рецепт «Лимонні фінансьє»:
Мигдаль перемолоти в борошно (можна взяти і готове борошно) і перемішати з пшеничним борошном, цукром і сіллю
Масло розтопити і дати трохи покипіти до появи легкого горіхового аромату. Перелити в миску і даємо охолонути до кімнатної температури.
Білки збити вінчиком до появи піни, але не до піків. Занадто сильно збивати не треба.
Додати цедру, лимонний сік і сухі інгредієнти. Замісити тісто.
Додати масло і перемішати.
Розкласти тісто за формочками і випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.
Випікати до готовності, близько 25 хвилин.
Смачні, ароматні печива-малята. Печиво
на 2 укуси, буквально!
Печиво, немов покрите солодкою корочкою, а всередині рихло-розсипчасте. Мені
дуже сподобалося! Рада, що познайомилася з ним. Процес пішов... Зупиніть мене!)))