М'ясна страва. Звична назва з незвичайною подачею приготування. Сподобається всім, хто любимо м'ясо і домашню локшину. Дуже смачно, рецепт перевірений роками!
Інгредієнти для «Угро-плов»:
- Свинина - 300 г
- Гірчиця (для маринування) - 0.5 ч. л.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Морква - 1 шт
- Помідор (середній)
- Сіль
- Перець чорний
- Паприка солодка (мелена) - 0.5 ч. л.
- Перець червоний пекучий (гострий)
- Куркума
- Спеції (за бажанням)
- Борошно пшеничне/Борошно (+ 100-150 мл води для крутого тіста) - 1.5 стак.
Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 4
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі72.2 |
жири68.1 |
вуглеводи193.6 |
Порції |
|||
ккал |
белкі18.1 |
жири17 |
вуглеводи48.4 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі10.3 |
жири9.7 |
вуглеводи27.7 |
Рецепт «Угро-плов»:
1. М'ясо розрізати на 2-3 пласта, посолити, поперчити чорним перцем, змастити гірчицею, скласти в каструлю, накрити кришкою і прибрати на ніч в холодильник.
2. З борошна, води і тріски солі замісити туге прісне тісто. Приблизно на 100-150 мл води. Скатати в кулю, обернути плівкою і накрити гарячою каструлею на 30 хвилин.3
. Тісто розділити на дві частини. Кожну розкатати в пласт, товщиною 1 мм, розрізати на смужки (приблизно 4-5 см) і розрізати смужки на локшину. Скласти на противагу і зарум'янити в розігрітій духовці до 200 градусів, до золотистого кольору. Остудити.
4. Подрібнити локшину на маленькі крупинки, приблизно з малюнку. Повинно вийде приблизно 2 склянки «рису»
.У мене не вистачає сил подрібнити дуже дрібно, тому виходять більше, нічого страшного. «Рис» для плова також можна приготувати заздалегідь, а можна заготовити більше за обсягом, ніж потрібно і зберігати в ємності для сипучих продуктів.
5. м'ясо розрізати на шматочки і обсмажити на сильно розігрітій сковороді або каструлі, де і буде готуватися плов, до рум'яної скоринки. Потім влити склянку гарячої (обов'язково) води і гасити під кришкою 20 хвилин.
6. Цибулю дрібно порізати, моркву натерти на терці.
7. Бульйон злити, додати трохи рослинної олії, всинати овочі, посолити, додати всі спеції і обсмажувати завадячи 5-7 хвилин.8
. Помідор порізати на кубики і додати до м'яса, обсмажити 2-3 хвилини.
9. Злитий бульйон довести до обсягу однієї склянки і залити м'ясо з овочамі.10
. Підготовлений «рис» акуратно промити в дуршлагу під холодною водою. Це необхідно, щоб змити залишки борошна і більш дрібні крихти, тоді плов буде розсипчастим .11
. Засипати «рис» в каструлю з м'ясом, перемішати, накрити кришкою і на слабкому вогні гасити приблизно 10 хвилин.
11. Дивіться, щоб вся вода ввібралася. Вимкнути, перемішати і дати постояти 10-15 хвилин. Краще укутати каструлю з пловом товстим рушником.
Об'єм води вимірюється співвідношенням 1:2, тобто якщо дві склянки «рису», значить води 1 склянка.
Цю страву готував завжди мій тато, привіз його з чергового відрядження з Таджикистану, він провів у цих країнах добру половину свого життя. Взагалі-то цей плов готується з бараниною, але я готую і зі свининою і з куркою. М'ясо краще вибирати пожирніше.
Подавати зі свіжими овочами і зеленню.
Приємного апетиту!