Угро-плов

М'ясна страва. Звична назва з незвичайною подачею приготування. Сподобається всім, хто любимо м'ясо і домашню локшину. Дуже смачно, рецепт перевірений роками!

Інгредієнти для «Угро-плов»:

  • Свинина - 300 г
  • Гірчиця (для маринування) - 0.5 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Помідор (середній)
  • Сіль
  • Перець чорний
  • Паприка солодка (мелена) - 0.5 ч. л.
  • Перець червоний пекучий (гострий)
  • Куркума
  • Спеції (за бажанням)
  • Борошно пшеничне/Борошно (+ 100-150 мл води для крутого тіста) - 1.5 стак.

Час приготування: 50 хвилин


Кількість порцій: 4

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1650.2 ккал

белкі72.2
р

жири68.1
г

вуглеводи193.6
р

Порції

     

ккал
412.6 ккал


белкі18.1
р

жири17
г

вуглеводи48.4
р

100 г страви

     

ккал
235.7 ккал

белкі10.3
р

жири9.7
р

вуглеводи27.7
р


 

Рецепт «Угро-плов»:

1. М'ясо розрізати на 2-3 пласта, посолити, поперчити чорним перцем, змастити гірчицею, скласти в каструлю, накрити кришкою і прибрати на ніч в холодильник.
2. З борошна, води і тріски солі замісити туге прісне тісто. Приблизно на 100-150 мл води. Скатати в кулю, обернути плівкою і накрити гарячою каструлею на 30 хвилин.3
. Тісто розділити на дві частини. Кожну розкатати в пласт, товщиною 1 мм, розрізати на смужки (приблизно 4-5 см) і розрізати смужки на локшину. Скласти на противагу і зарум'янити в розігрітій духовці до 200 градусів, до золотистого кольору. Остудити.

4. Подрібнити локшину на маленькі крупинки, приблизно з малюнку. Повинно вийде приблизно 2 склянки «рису»
.У мене не вистачає сил подрібнити дуже дрібно, тому виходять більше, нічого страшного. «Рис» для плова також можна приготувати заздалегідь, а можна заготовити більше за обсягом, ніж потрібно і зберігати в ємності для сипучих продуктів.

5. м'ясо розрізати на шматочки і обсмажити на сильно розігрітій сковороді або каструлі, де і буде готуватися плов, до рум'яної скоринки. Потім влити склянку гарячої (обов'язково) води і гасити під кришкою 20 хвилин.

6. Цибулю дрібно порізати, моркву натерти на терці.


7. Бульйон злити, додати трохи рослинної олії, всинати овочі, посолити, додати всі спеції і обсмажувати завадячи 5-7 хвилин.8
. Помідор порізати на кубики і додати до м'яса, обсмажити 2-3 хвилини.

9. Злитий бульйон довести до обсягу однієї склянки і залити м'ясо з овочамі.10
. Підготовлений «рис» акуратно промити в дуршлагу під холодною водою. Це необхідно, щоб змити залишки борошна і більш дрібні крихти, тоді плов буде розсипчастим .11
. Засипати «рис» в каструлю з м'ясом, перемішати, накрити кришкою і на слабкому вогні гасити приблизно 10 хвилин.

11. Дивіться, щоб вся вода ввібралася. Вимкнути, перемішати і дати постояти 10-15 хвилин. Краще укутати каструлю з пловом товстим рушником.

Об'єм води вимірюється співвідношенням 1:2, тобто якщо дві склянки «рису», значить води 1 склянка.
Цю страву готував завжди мій тато, привіз його з чергового відрядження з Таджикистану, він провів у цих країнах добру половину свого життя. Взагалі-то цей плов готується з бараниною, але я готую і зі свининою і з куркою. М'ясо краще вибирати пожирніше.
Подавати зі свіжими овочами і зеленню.

Приємного апетиту!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND