Ароматний, пряний, смачний пиріг порадує і урізноманітнює будь-який стіл. Випічка з розряду «просто і смачно». Рецепт злегка адаптований для мультиварки, прекрасно готується в духовці.
Інгредієнти для «Пиріг» Божевільний «з острова Сіфонос»:
- Борошно пшеничне/Борошно - 300 г
- Розпушувач тіста (або соду погасити) - 2 ч. л.
- Гарбуз - 600 г
- Цукор - 1 стак.
- Ізюм - 1 стак.
- Коньяк - 30-50 г
- Кориця (молитва) - 2/3 год.
- Гвоздика (молотая) - 1/4 ч.
- Мед - 2 ст. л.
- Апельсин - 1 шт
Час приготування: 120 хвилин
Кількість порцій: 8
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі42 |
жири7.1 |
вуглеводи675.4 |
Порції |
|||
ккал |
белкі5.3 |
жири0.9 |
вуглеводи84.4 |
100 г страви |
|||
ккал |
білкі2.6 |
жири0.4 |
вуглеводи42 |
Рецепт «Пиріг» Божевільний «з острова Сіфонос»:
Гарбуз очистити від шкірки і насіння, нарізати кубиками розміром приблизно 1 * 1 см.
Додати цукор, коньяк.
А також натерти цедру апельсина і вичавити з нього весь сік + додати корицю і гвоздику в зазначених пропорціях.
Додати мітку. Поставити в мікрохвильову піч на 1 хв. на максимум - це необхідно для того, щоб розтанув мід і гарбуз дав трохи соку, (так це все буде простіше перемішати) .
Якщо рідини достатньо, цей крок можна пропустити.
Муку просіяти з розпушувачем.
Невеликими порціями борошно додавати в тісто і розмішувати до однорідності.
Додати ізюм і перемішати.
Форму змастити і злегка присипати борошном, вилити тісто і запікати в мультиварку 1 годину 10 хв. У
духовці при температурі 175-180 град. - 1 годину (перевіряти готовність дерев'яною паличкою).
Приємного апетиту!!!
Рецепт з сайту про Грецію. В
оригіналі спосіб приготування даного пирога описувався дуже просто: «Все змішати і випікати»
Посипати пропонувалося кунжутом, але пиріг чудово виглядає і без доповнень, а про його незрівнянний смак можна розповідати дуже довго, краще спробувати
!
Цей рецепт - учасник акції «Готуємо разом - кулінарний тиждень». Обговорення приготування на форумі: http://forum.povarenok.ru/viewtopic.php?t=4107