Пиріг «Божевільний» з острова Сіфонос

Ароматний, пряний, смачний пиріг порадує і урізноманітнює будь-який стіл. Випічка з розряду «просто і смачно». Рецепт злегка адаптований для мультиварки, прекрасно готується в духовці.

Інгредієнти для «Пиріг» Божевільний «з острова Сіфонос»:

  • Борошно пшеничне/Борошно - 300 г
  • Розпушувач тіста (або соду погасити) - 2 ч. л.
  • Гарбуз - 600 г
  • Цукор - 1 стак.
  • Ізюм - 1 стак.
  • Коньяк - 30-50 г
  • Кориця (молитва) - 2/3 год.
  • Гвоздика (молотая) - 1/4 ч.
  • Мед - 2 ст. л.
  • Апельсин - 1 шт

Час приготування: 120 хвилин


Кількість порцій: 8

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2894.5 ккал

белкі42
г

жири7.1
г

вуглеводи675.4
р

Порції

     

ккал
361.8 ккал


белкі5.3
р

жири0.9
р

вуглеводи84.4
р

100 г страви

     

ккал
179.8 ккал

білкі2.6
р

жири0.4
р

вуглеводи42
г


Рецепт «Пиріг» Божевільний «з острова Сіфонос»:

Гарбуз очистити від шкірки і насіння, нарізати кубиками розміром приблизно 1 * 1 см.

Додати цукор, коньяк.

А також натерти цедру апельсина і вичавити з нього весь сік + додати корицю і гвоздику в зазначених пропорціях.

Додати мітку. Поставити в мікрохвильову піч на 1 хв. на максимум - це необхідно для того, щоб розтанув мід і гарбуз дав трохи соку, (так це все буде простіше перемішати) .
Якщо рідини достатньо, цей крок можна пропустити.

Муку просіяти з розпушувачем.
Невеликими порціями борошно додавати в тісто і розмішувати до однорідності.


Додати ізюм і перемішати.

Форму змастити і злегка присипати борошном, вилити тісто і запікати в мультиварку 1 годину 10 хв. У
духовці при температурі 175-180 град. - 1 годину (перевіряти готовність дерев'яною паличкою).

Приємного апетиту!!!


Рецепт з сайту про Грецію. В
оригіналі спосіб приготування даного пирога описувався дуже просто: «Все змішати і випікати»
Посипати пропонувалося кунжутом, але пиріг чудово виглядає і без доповнень, а про його незрівнянний смак можна розповідати дуже довго, краще спробувати



!


Цей рецепт - учасник акції «Готуємо разом - кулінарний тиждень». Обговорення приготування на форумі: http://forum.povarenok.ru/viewtopic.php?t=4107


COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND