"Торт Королеви" "

На конкурс «» Новорічний бенкет казок «». Тортик зі сметаним кремом і різноманітними фруктами, які надають свіжість і додають кислинку. Дуже легкий і смачний, шалено подобається діткам.

Інгредієнти для "" "Торт Королеви" ":

  • Варення (без кісточок) - 1 стак.
  • Кефір - 1 стак.
  • Сода - 1 ч. л.
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Цукор (у тісто - 0.5стак.; у крем - 1стак.) - 1.5 стак.
  • Борошно пшеничне/Борошно -5 стак.
  • Сметана (жирна) - 1 л
  • Желатін - 10 г
  • Банан - 2 шт
  • Хурма - 2 шт
  • Ківі - 3 шт
  • Мандарин - 4 шт

Час приготування: 70 хвилин


Кількість порцій: 12

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
6725.2 ккал

белкі111
г

жири220.7
р

вуглеводи1101.4
р

Порції

     

ккал
560.4 ккал


белкі9.3
р

жири18.4
р

вуглеводи91.8
р

100 г страви

     

ккал
185.8 ккал

белкі3.1
г

жири6.1
г

вуглеводи30.4
р


 

Рецепт «» Торт Королеви «»:

Беремо склянку будь-якого варення без кісточок, додаємо чайну ложку соди, добре перемішуємо і залишаємо на 5 хв. До варення додаємо кефір, яйця, цукор (0 .5стак.), борошно і гарненько перемішуємо.

Вистилаємо форму папером для випічки, виливаємо в нього тісто, ставимо в розігріту духовку і випікаємо при середній температурі (готовність можна перевірити, проткнувши корж в центрі дерев'яною паличкою). Залишаємо остигати.

Поки печеться корж, заливаємо желатин склянкою води і залишаємо на 40 хв. Нарізаємо фрукти (можна використовувати будь-які сезонні фрукти і ягоди, крім твердих, таких, як яблуко, наприклад). Желатін нагріваємо до розчинення, не доводячи до кипіння. І проціжуємо. До желатину додаємо сметану і склянку цукру, добре розмішуємо.

Ножем акуратно вздовж розрізаємо корж на 3 коржі (можна, звичайно, і на 2, але смачніше, коли багато фруктів і просочення). Залишивши частину фруктів для прикрашання верхнього коржу, викладаємо половину решти фруктів на нижній корж. До речі, для прикраси я використовувала, крім перерахованих фруктів, зерна граната, насіння, родзинки, горіхи і цукерки «» Рафаелло «».


Повільно заливаємо нижній шар 1/3 частиною крему (можна трохи більше - на верхній корж піде менше крему). Те ж саме робимо з другим шаром.

Верхній шар спочатку заливаємо кремом, потім викладаємо фрукти і знову заливаємо. Залишаємо в теплі на 1 годину для просочення і ставимо в холодильник на пару годин.

Торт Королеви приготував Карлік Нос, як у казці Вільгельма Гауфа «» Карлік Нос «»

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND