На конкурс «» Новорічний бенкет казок «». Тортик зі сметаним кремом і різноманітними фруктами, які надають свіжість і додають кислинку. Дуже легкий і смачний, шалено подобається діткам.
Інгредієнти для "" "Торт Королеви" ":
- Варення (без кісточок) - 1 стак.
- Кефір - 1 стак.
- Сода - 1 ч. л.
- Яйце куряче - 2 шт
- Цукор (у тісто - 0.5стак.; у крем - 1стак.) - 1.5 стак.
- Борошно пшеничне/Борошно -5 стак.
- Сметана (жирна) - 1 л
- Желатін - 10 г
- Банан - 2 шт
- Хурма - 2 шт
- Ківі - 3 шт
- Мандарин - 4 шт
Час приготування: 70 хвилин
Кількість порцій: 12
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі111 |
жири220.7 |
вуглеводи1101.4 |
Порції |
|||
ккал |
белкі9.3 |
жири18.4 |
вуглеводи91.8 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі3.1 |
жири6.1 |
вуглеводи30.4 |
Рецепт «» Торт Королеви «»:
Беремо склянку будь-якого варення без кісточок, додаємо чайну ложку соди, добре перемішуємо і залишаємо на 5 хв. До варення додаємо кефір, яйця, цукор (0 .5стак.), борошно і гарненько перемішуємо.
Вистилаємо форму папером для випічки, виливаємо в нього тісто, ставимо в розігріту духовку і випікаємо при середній температурі (готовність можна перевірити, проткнувши корж в центрі дерев'яною паличкою). Залишаємо остигати.
Поки печеться корж, заливаємо желатин склянкою води і залишаємо на 40 хв. Нарізаємо фрукти (можна використовувати будь-які сезонні фрукти і ягоди, крім твердих, таких, як яблуко, наприклад). Желатін нагріваємо до розчинення, не доводячи до кипіння. І проціжуємо. До желатину додаємо сметану і склянку цукру, добре розмішуємо.
Ножем акуратно вздовж розрізаємо корж на 3 коржі (можна, звичайно, і на 2, але смачніше, коли багато фруктів і просочення). Залишивши частину фруктів для прикрашання верхнього коржу, викладаємо половину решти фруктів на нижній корж. До речі, для прикраси я використовувала, крім перерахованих фруктів, зерна граната, насіння, родзинки, горіхи і цукерки «» Рафаелло «».
Повільно заливаємо нижній шар 1/3 частиною крему (можна трохи більше - на верхній корж піде менше крему). Те ж саме робимо з другим шаром.
Верхній шар спочатку заливаємо кремом, потім викладаємо фрукти і знову заливаємо. Залишаємо в теплі на 1 годину для просочення і ставимо в холодильник на пару годин.
Торт Королеви приготував Карлік Нос, як у казці Вільгельма Гауфа «» Карлік Нос «»