Бедришки в такому соусі - пальчики оближеш!) Тому представляю вашій увазі рецепт свого маринада.
Інгредієнти для «Курячі бедришки в кисло-солодкому соусі»:
- Стегно куряче - 6 шт
- Цибуля ріпчаста - 2 шт
- Апельсин (м'якоть і сік) - 1 шт
- Лимон - 1/4 шт
- Імбир (свіжий) - 50 г
- Вино біле сухе (Мускат) - 100 мл
- Мед - 1/5 ст. л.
- Перець солодкий (можна заморожений) - 150 г
- Спеції (базилік, чорний перець, коріандр, куркума, мускатний горіх)
- Сіль
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 6
Харчова та енергетична цінність:
Рецепт «Курячі бедришки в кисло-солодкому соусі»:
Курячі бедришки моїм і кладемо в глибокий посуд.
Тепер готуємо маринад: сік апельсина видавлюємо на бедришки,
Потім виймаємо м'якоть, дробимо і теж додаємо до м'яса.
Збризкуємо соком лимона,
Трьом свіжий імбир на терці, кладемо в м'ясо,
Потім бедришки солимо і густо посипаємо сумішшю спецій. Руками розподіляємо спеції по всій поверхні кожного бедришка.
Додаємо трохи вина (чесно кажучи, я все додавала на око)))
І мед. І ставимо в холодильник маринуватися на кілька годин.
Потім виймаємо і викладаємо в форму для запікання разом з маринадом.
Посипаємо солодким болгарським перцем, нарізаним кубиками.
Ріжемо цибулю колечками і кладемо зверху.
Запікаємо при температурі 200 градусів близько 30 хвилин. Аромат божественний,
приємного апетиту!