Щоб швидше почервонів перець. Що робити, щоб перець почервонів

При бажанні, можна посприяти дозріванню перців прямо на кущах. Для цього під кущиками рослин розкладають бананову шкірку. Вона є цінним джерелом калію, який сприяє запусканню процесу дозрівання. Калій через ґрунт проникає до коріння рослини, в результаті чого плоди стають червоними. Однак бананова шкірка дуже приваблює комах і шкідників. Такий спосіб може виявитися досить небезпечним, адже разом зі зрілістю на перці починають нападати комахи.


Існує один радикальний, але досить дієвий спосіб, який використовують досвідчені дачники. Він полягає в призупиненні зростання куща, за рахунок цього перцям вистачає сил дозріти. Відступають від основи стебля 3-4 сантиметри і роблять в ньому наскрізний отвір. У отвір вставляють тріску, в результаті стебель більше не росте. Плоди червоніють буквально за кілька днів, а потім куст гине.


Перчики обов'язково досягнуть зрілості, якщо підібраний правильний сорт для посадки, і дотримана технологія агровирощування. Не варто переживати за зелений урожай - він в будь-якому випадку почервоніє, потрібно дати йому трохи часу на дозрівання.

Підписуйтеся на канал в Яндекс.Дзен! Клацніть «Підписатися на канал», щоб читати сайт у стрічці «Яндекса»

Солодкий перець і в технічній стиглості має прекрасний смак, підходить для заготовок і навіть містить більше вітамінів, ніж зрілий. Але кожній господині хочеться прикрасити стіл яскравими різнокольоровими овочами, а перець, буває, висить на кущах тижнями і все ніяк не поспіє. У чому ж причина? Як справитися з цією проблемою?

Що зробити, щоб червоніли перці. Що робити, щоб помідори і перці швидше почервоніли?

Настають холоди, а помідори величезні, красиві, але все ще зелені. Чи встигнуть почервоніти, і як цей процес прискорити? Може поливати чим? Листя і втечі пообривала. Що ще?

Щоб помідори швидше почервоніли, є ще один спосіб: взяти відро, скласти туди зелені помідори. У кожен шар таких помідорів покласти по одному-два червоних помідори. червоні помідори виділяють речовини, які сприяють дозріванню решти помідор. При цьому відро може стояти де завгодно, але краще при кімнатній температурі. Помідори (і ті, і інші) повинні бути немиті, але сухі.

Не обов'язково чекати коли вони почервоніють. Мы срываем слегка красные помидоры и дома ложим их на подокойник под солнышко.через пару дней они сами краснеют и их можно солить или кушать. Чув що також багато поливати помідори не можна, вони можуть почати гнити і тріскатися.


Берете помідори і перці, складаєте в каструлю, ложіть туди кілька розрізаних на 2-4 частини яблук, і закриваєте щільно кришкою. Яблука прискорять процес дозрівання помідорів і перців у кілька разів.

Щоб прискорити дозрівання помідор і перцю на кущах, треба створити рослинам стресову ситуацію. Кущі томатів треба обережно піддернути або повернути, можна розщепити стовбур і вставити в розщеп паличку. Рослина, якій створили стресову ситуацію починає швидше утворювати потомство. З перцями можна виконати те ж саме, але акуратніше, у цієї рослини коренева система більш слабка. Помідори треба перестати поливати, обірвати всі квітучі пензлі і прищіпнути верхівку.

Не завжди літня погода радує городників адже часто літо занадто коротко, щоб встигли дозріти помідори. Щоб порадіти врожаю томатів якомога швидше і встигнути їх зібрати, до настання холодних ночей, гальмуючих зростання, слід знати, чим краще поливати помідори, щоб вони наливалися.

Що треба зробити, щоб зірваний перець швидше почервонів. Що робити, щоб перець швидше почервонів будинку

Коли довго не червоніє перець, це досить поширена проблема. Якщо сорт відповідає, потрібно розібратися в ряді інших причин.

Стадії дозрівання перцю

Якщо на грядці деякі перці не почервоніли, слід розібратися, якого кольору плоди у цього сорту (помаранчевий, жовтий, зелений або червоний). Далі, який сорт - ранній або середньоспілий. У більш холодних регіонах землероби рекомендують культивувати ранні сорти. У спекотних кліматичних умовах, на півдні країни городники вирощують середньоспілі перці.

Пам'ятайте!

Для теплиць найкраще підійдуть гібридні сорти. Вони добре переносять перепади температур і мають міцний імунітет до шкідників і хвороб. До того ж гібриди мають відмінний смачний присмак.


Не всі дачники знають, що у цієї культури існує два періоди зрілості:

  • Технічний - це означає, що плід повністю сформований, він більше не буде рости і його насіння вже дозріли. Але, до повної готовності перчик дійде тільки через один місяць.
  • Біологічна стадія дозрівання настає через 30 днів після технічної. Перці до цього часу набувають свого сортового забарвлення.

Перці солодких сортів практично завжди збирають саме на першій стадії зрілості. Такі плоди можуть зберігатися цілий місяць, вони не псуються і не мнуться. Тоді, коли зрілі овочі пролежать зовсім недовго. Якщо солодкий перець не почервонів, його збирають з грядки, складають в неглибокі ящички в два шари. Дно і бока ящиків потрібно обернути газетним папером. Поставити тару з плодами в тепле і затінене місце. За такою культурою потрібно доглядати з великою відповідальністю. Інакше, коли йому щось не сподобається, він з легкістю скине ще недозрілу зав'язку.

Умови вирощування перців для повного дозрівання

Якщо плоди перцю вже досить великі, але все ще не почервоніли, можливо, це такий сорт. Ще не настав їх біологічний час і треба ще трохи почекати. Дуже важливо дотримуватися всіх умов вирощування. Ця вибаглива культура надто вимоглива до себе. Важливі своєчасні підживлення і якщо болгарський перець ще не почервонів, йому може просто не вистачає калійного добрива або сонечка. Для цього вносять мінеральні покупні пригодування або просто поливають чагарник деревною золою розведеною у воді. Співвідношення розчину на 10 літрів води 1 склянка попелу.

Для правильного і своєчасного дозрівання плодів рослині необхідний 12 годинний світловий день. Денна вага не повинна перевищувати + 30 градусів і не нижче + 25. У нічні години стовпчику термометра неприпустимо опускатися нижче 15 градусів. Інакше культура перемерзне і зупиниться в розвитку. Так само необхідно видалити з куща всі непотрібні зав'язки, щоб вони не забирали зайві сили для дозрівання плодів.

Дуже важливий, особливо в періоді дозрівання перців своєчасний полив. Зрошення здійснюють тільки теплою, прогрітою до + 25 градусів водою. Багато садівників заливають ємності рідиною, до вечора вона нагрівається на сонці і готова до поливу. Якщо таких ємностей немає, тоді водичку обов'язково підігрівають. Вкрай необхідно дотримуватися температури поливу, щоб рослина не зупинилася в розвитку. Коли довго не червоніє гіркий перець, перчинки обов'язково витримують на кущах до повного дозрівання і не зривають як плоди солодкого сорту. Саме в таких умовах вони накопичують свої пекучі речовини.


Тому кущі пекучих сортів тримають на грядці, вкриваючи і укутуючи їх на ніч, щоб не замерзли. Якщо кліматичні умови більше не дозволяють тримати рослину у відкритому ґрунті, потрібно акуратно пересадити її в горщик і віднести в приміщення. Тим культурам, які культивуються в теплицях необхідно забезпечити правильний температурний режим і освітлення.

Деякі хитрощі для швидкого почервоніння перців

У ящички зі складеним і недозрілим солодким перцем треба покласти пару червоних плодів. Це може бути пара помідор, червоних яблучок або таких же, але тільки червоних перців. Зверху всі щільно накривають газетою.

Рум'яні боки на перчиках стануть з'являтися вже через один тиждень. Етилен, що скупчився, в червоних плодах буде поширюватися по всіх овочах і сприяє якнайшвидшому дозріванню. Дуже важливо, щоб овочі лежали насипом все разом. Якщо кожен з них буде загорнутий окремо в газетку, нічого не станеться. Кращими стимуляторами до дозрівання - це червоні яблучки, тому їх не рекомендують класти поруч з уже дозрілими овочами. Таке сусідство призведе до швидкого перезрівання і гниття.

Деякі дачники пристосувалися, і зірвані недозрілі перчинки укладають на харчову фольгу. Потім фольгу поміщають на східні або західні підвіконня. Сонце буде відштовхуватися від фольги, це сприяє якнайшвидшому дозріванню.

Як прискорити дозрівання перцю будинку. Як прискорити дозрівання перцю у відкритому ґрунті

Кожен городник хоче зібрати якомога раніше врожай перцю. Але не кожен знає, що можна прискорити дозрівання плодів за допомогою деяких способів.


1. Формування куща.

  • Щоб прискорити дозрівання перцю необхідно обрізати нижнє листя біля куща і видалити бічні втечі. Від цього зупиниться зростання зеленої маси і рослина не буде витрачати сили на зростання листя і втечі.

Також необхідно прищипнути верхівку куща. У результаті рослина спрямує всі поживні елементи ан дозрівання плодів.

  • Бутони, які нещодавно зав'язалися, потрібно прибрати, оскільки вони не встигнуть сформувати плід і дозріти. Рослина віддасть сили на даний процес, але він виявиться марним. Тому видаляємо такі бутони, щоб рослина напарвляла сили на дозрівання перцю, що вже сформувався.

2. Добриво:

  • Зола. Перець необхідно підгодувати фосфорно-калійним добривом. Тому зола, що складається з 30 мікроелементів, дуже добре впливає на дозрівання плодів.
  • Йоде. Для приготування розчину у відрі теплої води об'ємом 10 л розводимо 30 крапель йоду. Отриманим розчином поливаємо перець вологим ґрунтом. Під кожен куст вливаємо по 2 л розчину. Вносимо таке підживлення раз на тиждень.

3. Прихований матеріал.

Щоб дозрівання перцю проходило швидше потрібно накрити кущі агроспаном або іншим приховним матеріалом. Вдень перець відкриваємо, а на ніч закриваємо. Це дозволить зберегти сприятливий мікроклімат і уникнути різких перепадів температури.

Варто відзначити, що проводити дані процедури необхідно при температурі не нижче + 10 градусів. Якщо температура вночі опускається нижче + 10 градусів, то найкраще зібрати перце і покласти вдома на дозрівання.

А як використовувати отриманий урожай ви можете дізнатися на моєму каналі «» Радість буття «», де я публікую для Вас безліч ексклюзивних рецептів домашніх заготовок.

Чим підгодувати перці, щоб червоніли. Стадії дозрівання перцю

Якщо на грядці деякі перці не почервоніли, слід розібратися, якого кольору плоди у цього сорту (помаранчевий, жовтий, зелений або червоний). Далі, який сорт - ранній або середньоспілий. У більш холодних регіонах землероби рекомендують культивувати ранні сорти. У спекотних кліматичних умовах, на півдні країни городники вирощують середньоспілі перці.


Пам'ятайте!

Для теплиць найкраще підійдуть гібридні сорти. Вони добре переносять перепади температур і мають міцний імунітет до шкідників і хвороб. До того ж гібриди мають відмінний смачний присмак.

Не всі дачники знають, що у цієї культури існує два періоди зрілості:

  • Технічний - це означає, що плід повністю сформований, він більше не буде рости і його насіння вже дозріли. Але, до повної готовності перчик дійде тільки через один місяць.
  • Біологічна стадія дозрівання настає через 30 днів після технічної. Перці до цього часу набувають свого сортового забарвлення.

Перці солодких сортів практично завжди збирають саме на першій стадії зрілості. Такі плоди можуть зберігатися цілий місяць, вони не псуються і не мнуться. Тоді, коли зрілі овочі пролежать зовсім недовго. Якщо солодкий перець не почервонів, його збирають з грядки, складають в неглибокі ящички в два шари. Дно і бока ящиків потрібно обернути газетним папером. Поставити тару з плодами в тепле і затінене місце. За такою культурою потрібно доглядати з великою відповідальністю. Інакше, коли йому щось не сподобається, він з легкістю скине ще недозрілу зав'язку.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND