Гратен з кабачків

Смачна запіканка з кабачків. Дуже прошу пробачити мене якщо раптом такий рецепт вже існує. Дуже складно все переглянути.

Інгредієнти для «Гратен з кабачків»:

  • Кабачок (в ідеалі цуккіні, середнього розміру) - 6 шт
  • Часник - 5-6 зуб.
  • Укроп - 1/2 стак.
  • Вершки (у мене 38 відсотків жирності) - 250 мл
  • Масло вершкове (для смаження) - 50 г
  • Олія оливкова (або будь-яка рослинна, для смаження)
  • Пармезан (або будь-який інший твердий сир, тертий) - 5 ст. л.
  • Сіль
  • Перець чорний (суміш мелених)

Час приготування: 50 хвилин


Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2293.4 ккал

белки
64.8 р

жири161
г

вуглеводи104.5
р

100 г страви

     

ккал
84.3 ккал

белкі2.4
р


жири5.9
р

вуглеводи3.8
р

 

Рецепт «Гратен з кабачків»:

З кабачків очистити шкірку. Нарізати гуртками, товщиною в 0.5 см. На сковороді розігріти вершкове і оливкове масло, викласти на неї всі порізані кабачки. Обжарювати до золотистого кольору, акуратно їх перевертаючи. До обсмажених кабачків додати нашинкований кріп і дрібно подрібнений часник. Видавлювати його не треба через чеснокодавку. Саме дрібно порізати. Посолити, поперчити. Перемішати часник, кріп і кабачки і зняти сковороду з вогню.

Викласти кабачки у форму для запікання. Залити вершками. Я цей момент забула сфотографувати:\' ( *SORRY*. І відправити цю красу в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку, на 20 хвилин.

Через 20 хвилин дістаємо кабачки з духовки і пересипаємо сиром. Відправляємо їх назад у духовку ще на 10 хвилин.

Все. Смачно на мій погляд. Чудово підійде як овочевий гарнір, до чого завгодно. Вчора ввечері ми поїдали їх разом з шакшукою, а сьогодні вони прекрасно себе почували в дуеті з фаршированими перцями.


Пробуйте на здоров'я! Дуже сподіваюся, що і вам сподобається
! І спасибі!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND