Смачна запіканка з кабачків. Дуже прошу пробачити мене якщо раптом такий рецепт вже існує. Дуже складно все переглянути.
Інгредієнти для «Гратен з кабачків»:
- Кабачок (в ідеалі цуккіні, середнього розміру) - 6 шт
- Часник - 5-6 зуб.
- Укроп - 1/2 стак.
- Вершки (у мене 38 відсотків жирності) - 250 мл
- Масло вершкове (для смаження) - 50 г
- Олія оливкова (або будь-яка рослинна, для смаження)
- Пармезан (або будь-який інший твердий сир, тертий) - 5 ст. л.
- Сіль
- Перець чорний (суміш мелених)
Час приготування: 50 хвилин
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белки |
жири161 |
вуглеводи104.5 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі2.4 |
жири5.9 |
вуглеводи3.8 |
Рецепт «Гратен з кабачків»:
З кабачків очистити шкірку. Нарізати гуртками, товщиною в 0.5 см. На сковороді розігріти вершкове і оливкове масло, викласти на неї всі порізані кабачки. Обжарювати до золотистого кольору, акуратно їх перевертаючи. До обсмажених кабачків додати нашинкований кріп і дрібно подрібнений часник. Видавлювати його не треба через чеснокодавку. Саме дрібно порізати. Посолити, поперчити. Перемішати часник, кріп і кабачки і зняти сковороду з вогню.
Викласти кабачки у форму для запікання. Залити вершками. Я цей момент забула сфотографувати:\' ( *SORRY*. І відправити цю красу в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку, на 20 хвилин.
Через 20 хвилин дістаємо кабачки з духовки і пересипаємо сиром. Відправляємо їх назад у духовку ще на 10 хвилин.
Все. Смачно на мій погляд. Чудово підійде як овочевий гарнір, до чого завгодно. Вчора ввечері ми поїдали їх разом з шакшукою, а сьогодні вони прекрасно себе почували в дуеті з фаршированими перцями.
Пробуйте на здоров'я! Дуже сподіваюся, що і вам сподобається
! І спасибі!