Скільки варити рядки до готовності. Як варити гриби для маринування?

Для маринування беруть, як правило, молоденькі підберезовики, підосиновики, білі гриби. Ідеально підходять грибочки з капелюшком в діаметрі 4-8 см.

Ніжка повинна бути міцною, не розсипатися, а різатися легко і з хрустом. Не біда, якщо таких грибів у вас виявилося маля Ми використовуємо для маринування і більш рослі екземпляри - виходить цілком непогано.


Головне, щоб вони не були схожі на губку.

Перед варінням гриби чистимо від лісового сміття і ріжем, але не сильно дрібно (гриби, як правило, уварюються). Далі ми гриби 1 раз промиваємо, заливаємо холодною водою, посипаємо сіллю і ставимо на вогонь варитися.

Скільки солі класти при варінні грибів?

Ми завжди кладемо сіль на очок, адже потім гриби все одно будемо промивати. Зазвичай на 8-літровий таз з грибами сміливо сиплем 1 - 2 столові ложки солі. Боїтеся пересолити - покладіть трохи солі. Як закипить вода, спробуйте воду на смак.

Нічого страшного не станеться, якщо гриби не отруйні Підсоліть, якщо вода здалася вам несоленою. Відварені гриби, як правило, далі використовуються для приготування страв: смаження, варіння, маринування.

Тому не варто зациклюватися на питанні, скільки солі класти при варінні грибів.

Те ж саме стосується солонини: груздей, хвилюшок, сироїжок. При первісному варінні не варто щедро солити гриби, адже далі слідує засолка з додаванням певної кількості солі. Тут краще посолити злегка.


Скільки варити гриби для маринування?

Початкова варка грибів перед маринуванням - справа тон  І ви не дарма задалися цим питанням, скільки часу варити гриби для маринування. Довга термічна обробка руйнує корисні властивості будь-якого продукту, те ж стосується і грибів - це раз. При тривалому варінні гриби розварюються і розкисають - це два. Гриби повторно будуть варитися під час маринування - це три.

Гриби, призначені для маринування, в перший раз ми варимо 10 - 15 хвилин після закипання. Без різниці, які це гриби: білі, підберезовики або підосиновики.

Ми, як правило, маринуємо їх всі разом, ніколи не ділимо по сортах. Після закипання утворюється густа, брудна піна - її обов'язково під час всієї варіння потрібно знімати.

Готові варені гриби ретельно промиваємо в холодній воді, відкидаємо на дуршлаг, даємо збігти.

Вдруге (під час маринування, вже в самому маринаді з додаванням солі та спецій) ми варимо грибочки ще 15 хвилин. Цього часу вистачає, щоб вони приготували, за багато-багато років в нашій родині не було жодного отруєння маринованими гриб  А рецептом ми ділилися раніше.

Варім гриби не для маринування

Не для маринування, а для приготування різних страв або заморозки шляхетні гриби ми теж довго не варимо: після закипання досить 20 хвилин. У багатьох джерелах вказано більш тривалий час, але ми вважаємо, що за 40 хвилин з грибів вся користь вивариться геть. Тим більше, що при варінні супу або смаженні гриби проходять повторну термічну обробку.

Грузді і сироїжки перед варінням рекомендується вимочувати в холодній воді, а потім тільки варити.


Ознака, за якою часто визначають готовність грибів - осідання на дно.

Як приготувати гриби рядівки на зиму. Заготівля грибів рядок

Зазначимо, що рядівки є відмінними грибами, які у всіх сенсах дуже смачний і цінний продукт. Якщо ви зібрали багато рядків, тоді для них найкращим варіантом заготівлі буде засолка.

Оскільки гриби мають гіркуватий смак, даний варіант переробки допоможе прибрати цей недолік. Спробуйте варіант засолки рядок гарячим способом, і у вас вийде відмінна закуска до святкового столу.

Краще для засолки рядок гарячим способом використовувати тільки молоді, міцні і неушкоджені екземпляри грибів. Під час приготування це допоможе уникати розкисання капелюшків. Спочатку існує два основних варіанти засолки рядків в домашніх умовах:

У нашій статті мова піде саме про гарячу засолку рядків, оскільки він дозволяє отримати швидке частування до столу. Приблизно через 15 днів рядівки будуть готові до вживання. Вони чудово виглядають на святковому столі як закуска або як доповнення до основної страви. Тому не роздумуйте, що готувати на зиму з грибів, а сміливо приступайте до процесу.


Зберігати солону рядку, приготовлену на зиму, краще в прохолодних приміщеннях, де оптимальна температура не переходить позначку + 10 ° С. Якщо температура зберігання буде вищою, гриби закиснуть і їх доведеться викинути.

Якщо ж температура буде нижче 0 ° С, тоді гриби втратять свої смакові якості, промерзнуть і розкришаться.

Крім того, якщо гриби рядівки, що пройшли засолку гарячим способом, не знаходяться повністю в розсолі, вони швидко псуються.

Варто зазначити, що багато рядків відносять до умовно-їстівної категорії, а значить, у сирому вигляді їх вживати не можна.

Ці плодові тіла повинні пройти обов'язкову термічну обробку шляхом відварювання, щоб мінімізувати ризик отруєння. Тому дієтологи радять господиням солити рядівки гарячим способом.


Перш ніж приступити до самого процесу, потрібно також правильно провести первинну обробку.

Як маринувати рядівки. Як приготувати мариновану рядівку?

Як маринувати гриби, знає кожен, хто коли-небудь солив овочі. Для розсолу береться оцет (на 1 кг грибів - 3 ст.л.), сіль (1 ст.л.), цукор (1,5 ст.л.).

Перед тим як маринувати рядівки, їх чистять і проварюють 30 хвилин або бланширують у киплячій воді хвилин 5-7. Під час варіння гриби можуть виділяти пену, яку слід видаляти.

Потім їх укладають у банки, додають лавровий лист, чорний перець горошком і гвоздику, заливають гриби розсолом і закочують. Таким чином маринована рядівка готується на зиму.

Рецептів приготування маринованих грибів дуже багато. Маринована рядівка може бути приготовлена на основі винного оцту. Для цього гриби проварюються і відкидаються на дуршлаг.


Пів літра винного оцту додається в 300 мл води, далі шматочками нарізається цибулина і одна морква і суміш вариться 15 хвилин з додаванням лаврового листа, чорного перцю, естрагона і лимонної цедри.

В отриманому розсолі 5 хвилин варяться гриби, далі вони витягуються і винний оцет кипить ще близько 10 хвилин. Далі все викладається в банки, заливається розсолом і закочується.

Наступний метод маринування досить простий, але необхідно чітко стежити за виконанням його послідовності. Ошпарені окропом гриби кладуться у воду з додаванням 2 столових ложок солі та 1 столової ложки цукру. Варяться 20 хвилин.

Потім в банки з розрахунку на 1 л кладуться 2 столових ложки оцту, перець, гвоздика, 2 зубки часнику, можна покласти парасольки укропу або листя смородини.

Обов'язково дотримується наступна умова: спеції і оцет спочатку кладуться на дно банки, потім опускаються рядівки, а зверху знову наливається оцет і висипаються спеції. Після цього банки закочують.

Суп з рядівок. Суп грибний (зимовий варіант)

Звичайно ж, ідеально смачним виходить суп з щойно зібраних свіжих грибів. Але у нас на дворі зима і ми будемо використовувати в рецептурі заморожені гриби, дбайливо зібрані і заготовлені в осінній період.

Інгредієнти (на три порції):

  • картопля - 3 шт. (середнього розміру);
  • невелика морква - 1 шт.;
  • гриби лісові заморожені (мікс з підосиновиків, підберезовиків та білих) - 250 гр.;
  • цибуля ріпчаста - 1 голівка;
  • зелень рубана (петрушка + кріп) - 1 ст. ложка;
  • часник - 2 зубчики;
  • борошно - 1 ст. ложка;
  • олія - 2-3 ст. ложки;
  • сметана - за смаком;
  • спеції (лавровий лист, запашний перець, чорний перець горошком, сіль, гвоздика, перець чорний мелений) - за смаком.

Картоплю помити, очистити, нарізати невеликими кубиками.

Моркву помити, очистити, нарізати тонкою соломкою.

Цибулю очистити, дрібно покрошити.

У киплячу воду опустити картоплю, лавровий лист, перець чорний горошком, перець запашний, гвоздику. Варити 15 хвилин на середньому вогні.

У сковороду налити олію, додати цибулю. Обсмажити до золотистого кольору. Додати в сковороду моркву, обсмажити, перешкоджаючи, хвилин 5-7. Після цього до цибулево-морквяної зажарки додати гриби, нарізані невеликими кубиками або брусочками. Гасити на середньому вогні 15 хвилин, постійно перешкоджаючи.

Вийняти з каструлі з киплячою картоплею лавровий лист і гвоздику. Додати гриби з овочами зі сковороди. Варити 10 хвилин. Посолити до смаку.

В окремій чашечці змішати борошно зі ста мілілітрами холодної води. Ретельно розмішати. Влити цю суміш в киплячий суп, інтенсивно перешкоджаючи, щоб не утворилося грудок. Додати зелень, дрібнорубаний часник, мелений чорний перець. За потреби додати сіль.

Варити 5 хвилин. Відключити вогонь, укрити рушником каструлю. Нехай супчик настоїться. Тим часом дістаємо тарілочки, сметану, ріжемо хліб.

Гриби рядівки, як готувати. Як правильно готувати рядки: обробка, соління і маринування грибів

Рядки - це досить поширені, але мало відомі гриби. Справжні грибники знають про те, що ці гриби ідеально підходять для приготування різних страв. Так, зокрема, їх можна засалювати, варити або ж просто замаринувати на зиму.

При цьому готувати їх легко і просто, а в підсумку вони завжди виходять дуже смачними і ароматними. Досить просто знати загальну технологію того, як можна приготувати рядівки. Адже надалі кожен зможе внести щось своє в обрані рецепти.

Ці гриби ідеально підходять для приготування різних страв

  • Обробка
  • Соління
  • Маринування

Повернутися до вмісту

Обробка

Найпростіший і найшвидший спосіб готувати рядівки - це варіння. Все, що для цього необхідно, - це ретельно очистити їх поверхню і вимити. Потім вони поміщаються в каструлю з киплячою водою і кип'ятяться протягом 20 хвилин.

Після цього воду зливають, а гриби обливають холодним струменем. При цьому солити воду зовсім не обов'язково, все залежить від того, як надалі вони будуть використовуватися.

Якщо говорити про те, як солити ці гриби, то стандартна норма - 10 г солі на 2 літри води.

Вже відварені, їх можна обсмажити, замаринувати або ж просто заморозити. А можна відразу ж використовувати при приготуванні багатьох інших страв: супів, соусів, запіканок і салатів.

Як видно, таке приготування рядівок дуже просте. Але вибравши даний спосіб, слід знати, що приготування можливе лише в тому випадку, якщо самі гриби свіжозібрані, чисті і не червиві.

В іншому випадку їх слід замочити на 2 години у воді з додаванням солі та лимонної кислоти. Для того, щоб позбутися специфічного грибного аромату, в середині варіння в посуд додають лавровий лист і перець горошком.

Пара бутонів гвоздики не будуть зайвими.

Існують й інші рецепти, які докладно описують, як приготувати ці гриби смачними і хрусткими.

У відвареному вигляді їх можна обсмажити, замаринувати, засолити або заморозити

Повернутися до вмісту

Соління

Засалювати рядок так само просто, як і варити, і знову ж існують різноманітні рецепти, але краще починати з основ, щоб у процесі створити свій власний і унікальний спосіб приготування.

По-перше, соління рядівки краще здійснювати восени, коли на вулиці вже прохолодно, та й осіння рядівка більш щільна і хрустка, порівняно з весняною. По-друге, рядівки краще засалювати невеликі, причому чим вони будуть менше, тим буде краще. Занадто великі особини під час засолки стають досить жорсткими, що далеко не всім до смаку.

А тепер безпосередньо про те, як солити ці рядівки. Насправді цей процес дуже схожий на варіння, тільки в каструлю з водою слід додати лавровий лист, побільше солі і спеції. Та й готувати таким чином грибочки слід трохи довше, а саме кипіти вони повинні вже 45 хвилин.

Після цього їх разом з розсолом складають у банку, закривають кришкою і на 40 днів забирають у прохолодне місце.

Як видно, готувати солоні рядівки дуже просто і швидко. При бажанні в маринад можна додати й інші спеції, а також приправи. У будь-якому випадку готовий продукт вийде смачним. Але не варто забувати, що є і рецепти маринування цих грибів.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND